Zink heeft vele voordelen voor het menselijk lichaam

Waar is zink goed voor? Een vraag die veelal gesteld wordt is wat de voordelen eigenlijk zijn van het gebruik van zink voor het menselijk lichaam. Zink heeft vele toepassingen in ons leven en na aluminium en koper is het meest gebruikte metaal ter wereld. Het wordt gebruikt in de industrie en voor in het menselijk lichaam. In de industrie heeft zink het voornaamste doel het tegengaan van corrosie. Zo werd het onder andere gebruikt voor batterijen waarbij het gebruikt wordt als omhulsel.

Waar is zink goed voor het menselijk lichaam?

Zink is een van de belangrijkste bouwstoffen voor het lichaam en het is daarom erg belangrijk dat je voldoende hiervan inneemt. Zink heeft als nadeel dat het niet kan worden opgeslagen in het menselijk lichaam. Daarom is het belangrijk voor mensen om hier elke dag voldoende van in te nemen. Een te kort aan zink kan al snel leiden tot een verslechtering van de gezondheid. Jammer genoeg zijn er veel mensen die leiden aan een te kort aan zink.

Zink speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem en de weerstand tegen ziekten. Ook speelt het belangrijke rol in het tegen gaan van kanker omdat het een sterke anti-oxidant is.

In welke voeding zit zink?

Zink in voeding. Zink vindt je terug in verschillende soorten voeding waaronder vlees, eieren, vis en noten. Voor mannen ligt het aan te raden inname hoger dan voor vrouwen. Vegetariërs worden aangeraden om juist te letten op hun inname omdat deze geen vlees eten. Door het gebruik van tabletten, zalf of druppels kan het tekort teniet worden gedaan.

Wanneer je een te kort hebt aan zink merk je dit minder snel omdat de symptomen minder eenduidig zijn. Vermoeidheid, huidproblemen, depressie, verlaagd libido en minder snelle wondgenezing zijn enkele symptomen.