Veel mensen nemen tegenwoordig psychische klachten steeds minder serieus. Dit is een probleem, aangezien er ook steeds meer mensen zijn die rondlopen met mentale problemen. Het is daarom belangrijk voor deze mensen dat zij of hun omstanders deze stoornis op tijd herkennen en serieus nemen. Op deze manier kunnen we samen onze mentale gezondheid verbeteren. Mocht u iemand kennen of zelf rondlopen met psychische klachten, dan is onze psychologenpraktijk in Amersfoort er om u of uw dierbare te helpen.

Psychische klachten op het werk

Op veel mentale problemen op de werkvloer rust nog steeds een taboe. Zoals ik eerder zei is het helaas zo dat steeds meer mensen hier last van hebben en dus ook werknemers. Deze problemen komen in iedere leeftijdsgroep voor. Het is dus zeker niet zo dat alleen ouderen kampen met mentale problemen. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 30% van alle jongeren tussen de 15 en 30 jaar met specifieke klachten rondlopen. Vooral burn-outs en ADHD zijn klachten waar zij mee rondlopen.

Hoe herken je psychische problemen?

Het probleem met veel psychische klachten is dat je vaak aan de buitenkant niet kunt zien of iemand er last van heeft. Toch zijn er een aantal signalen die aantonen dat iemand met de problemen kampt. Er bestaan veel verschillende mentale klachten met andere gevolgen en een verschillende ernst. Om deze klachten te herkennen hebben wil ik een aantal tips met u delen:

  • Bekijk hoe de balans is tussen privé en werk. Ga opzoek naar dingen die u kunt verbeteren om deze balans optimaal te krijgen.
  • Stop geen energie in dingen waar je geen invloed op kan uitoefenen.
  • Stel prioriteiten. Deel het werk dat u moet doen in op basis van belangrijkheid en ga vooral niet te veel proberen te multitasken.

Uw Psychologenpraktijk in Amersfoort

Omdat onze psychologenpraktijk in Amersfoort gespecialiseerd is in veel algemene vormen van psychische klachten, bent u of zijn uw naasten bij ons in goede handen. Mocht het zo zijn dat uw klacht vraagt om meer specialisme, dan beschikken wij over een uitgebreid netwerk om uw mogelijk door te verwijzen.