Maak een lijst van je beste kwaliteiten voor in je profiel

In de basis hanteer je bij het schrijven van een datingprofiel dezelfde principes als bij een advertenties. In brede zin ben je je eigen merk ook aan het verkopen, en dit betekent dat je ook zo moet gaan denken. Wat je wil is dat je een lijst van kwaliteiten kunt opsommen om jezelf te promoten. Tezamen maakt dit je identiteit, oftewel je merk. Kwaliteiten die jezelf omschrijven kunnen zijn: liefdevol, avontuurlijk, vrijgevig.

Zorg dat je kwaliteiten in je profiel goed naar voren komt

Ja kunt natuurlijk wel ‘zeggen’ dat je de kwaliteiten bezit, maar kun je deze kwaliteiten ook demonstreren? Soms is zien geloven. Als voorbeeld; wanneer je zegt dat je veel van reizen houdt, heb je dan ook een foto van de je daadwerkelijk op reis bent? Of wanneer je aangeeft dat je zorgzaam bent, heb je dan ook een foto waar je demonstreert dat je voor een ander zorgt, of heb je huisdieren waar je zorg voor draagt?

Creëer een aantrekkelijke slogan en personaliseer je foto’s

Dit is de binnenkomer voor iedereen die voor het eerst op je profiel komt. Als je slogan niet opvalt, dan zullen nieuwe bezoekers wellicht niet verder kijken. Daarbij is je eerste profielfoto je eerste indruk. Een eerste indruk kun je maar 1 keer maken, daarom mag je dit onderdeel van je profiel niet onderschatten. Idealiter reflecteert je profielfoto wie je bent qua persoonlijkheid. Zo kun je dus ook de juiste mensen aantrekken die hun eigen wensen vinden in jouw foto’s. Stel je bent op zoek naar iemand die óók avontuurlijk is, of juist op zoek zijn naar avontuurlijke mensen omdat ze naarstig toe zijn aan avontuur. Dat is een foto van een bergbeklimming natuurlijk ideaal.

Hierbij kun je bij het uitkiezen van een profielfoto jezelf de vraag stellen of je op de foto lacht, of je figuur er goed uitkomt, of je op de foto uitblinkt ten opzichte van anderen? Door op deze manier te denken zul je misschien tot andere keuzes komen, en wellicht tot meer succes. Ook dit zul je moeten testen. Good luck!