Waarom magnesium gebruiken?

Op de aarde is er een grote hoeveelheid magnesium te vinden welke voor veel doeleinden wordt gebruikt. Niet alleen voor het menselijk lichaam maar ook voor in de industrie. Magnesium is niet zomaar los ergens te halen, er zijn processen voor nodig om het los te maken van andere elementen. Het is een onmisbaar element voor het lichaam en daarom erg belangrijk om voldoende van binnen te krijgen.

Waarvoor wordt magnesium gebruikt in de industrie?

Magnesium wordt gebruikt voor verschillende doeleinden in de industrie, maar is de laatste tijd erg afgenomen. Het is gevoelig voor corrosie, ontvlambaar en vervormt gemakkelijk. China is nog steeds van de grootste gebruikers van het materiaal omdat het relatief goedkoop is. Duitsland was een van de eerste landen die het gebruikte om vliegtuigen mee te maken, maar de laatste tijd word dit niet meer gedaan.

Magnesium voor het menselijk lichaam

Waar is magnesium goed voor? Magnesium is onmisbaar voor het menselijk lichaam en is belangrijk om hiervan voldoende binnen te krijgen. In een normaal dieet is de kans klein dat je een tekort van magnesium binnen krijgt. Toch omdat veel mensen niet gevarieerd eten komt het toch nog vaak voor dat mensen een te kort hebben. Daarnaast zijn bepaalde darmaandoeningen ook de oorzaak dat er te weinig in het lichaam komt. Ook alcoholisten en oudere mensen zijn risicogroepen dat deze te weinig magnesium in hun lichaam hebben. Wanneer mensen te weinig magnesium hebben leidt het vaak tot een afname van energie van een gevoel van lusteloosheid. Vermoeidheid is een belangrijk symptoom van een vitamine te kort. Een te kort kan ook leiden tot stijve spieren, hartstoornis en maagkrampen. Ook mensen die last hebben van koude handen en voeten kan een teken zijn van een te kort aan magnesium voeding. Wanneer je denkt een te kort te hebben kun je het beste langs bij een huisarts.