Waarom zou je kiezen voor een letselschadejurist?

Een letselschadejurist is iets wat de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Steeds meer mensen zien als het een geschikt alternatief voor een advocaat in te schakelen om conflicten op te lossen. Het wordt vaak gezien als een minder extreme manier om een conflict op te lossen dan het inschakelen van een advocaat, omdat een advocaat vaak eerder afschrikt. Is het slim om een jurist in te schakelen dan een advocaat en wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een jurist en een advocaat?

Wat is letselschade?

Letselschade kan zomaar gebeuren. In het dagelijks leven en tijdens het werk kan het zomaar voor komen dat je een ongeluk krijgt. Een collega die niet helemaal goed oplet of een machine die opeens stuk gaat waardoor jij gewond raakt. In deze gevallen kun jij letselschade oplopen. Door deze schade kan het gebeuren dat jij niet meer kunt werken, maar ook dat je hulp nodig hebt in het huishouden. Dit valt onder letselschade en het is belangrijk om goed te weten wat jou rechten zijn in deze situaties. Het kan voor veel problemen en zorgen voorkomen. In deze situaties kan het verstandig zijn of om een advocaat in te schakelen of juist een jurist.

Letselschadeadvocaat en een letselschadejurist

Wat is het verschil tussen een letselschadeadvocaat en een letselschadejurist? Er zijn verschillen tussen het inschakelen van een advocaat en een jurist die impact kunnen hebben op de uitkomst van een geschil.

Het grote verschil tussen een jurist en een advocaat die invloed kan hebben op de uitkomst van je zaak is de maximale schadevergoeding die je kunt eisen. Voor een jurist is er een maximaal bedrag, terwijl deze voor een advocaat niet aanwezig is. Daarnaast is er ook een verschil qua opleiding en herscholing. Een advocaat is namelijk gebonden tot verplichte nascholing.