Website laten maken voor uw bedrijf? Let op met waar u dit uit besteedt en bespaar een hoop ellende.
Vaak wordt een nieuwe website voor een bedrijf of eenmanszaak uitbesteed aan een professional. En natuurlijk is dat ook een goede keuze. U bent immers ook een professional in een bepaalde branche en zoals een bekend gezegde luidt: schoenmaker blijf bij je leest. Oftewel, blijf bij je core business en laat zaken waarvan u geen of weinig verstand van heeft ook over aan de professional.
In veel gevallen is dit ook echt zo, en vaak onderschatten een hoop ondernemers hoeveel tijd het kost om een goede website te maken. Want het ontwerpen van een site is 1 ding ( denk aan kleuren, letter types, afbeeldingen, een logo etc.) , maar daarna zijn er nog tal van zaken waaraan gedacht moet worden. Zoals bijvoorbeeld, het optimaliseren van de snelheid van de website, de hosting, zoekmachine optimalisatie, custom post types ( voor als je een iets complexere site hebt maar wel gemakkelijk deze wil onderhouden ) enzovoorts. Dan hebben we het nog niet gehad over de content zelf. Want wat gaat u over uw bedrijf of zaak op de website plaatsen ? Natuurlijk heeft u al wel een bepaald idee, maar in de toekomst zal er wellicht meer geplaatst moeten worden.
Wat voor soort website laten maken ?
Heeft u er al aan gedacht, dit geldt ook met een website laten maken, hoe u uw website wil vormgeven? Moet de site dynamisch zijn of statisch? Dit kan een behoorlijk verschil zijn in prijs gezien een statische html website sneller te bouwen is. Maar aan de andere kant is deze ook weer heel erg lastig in het onderhoud. Als u bijvoorbeeld een tekst aan wil passen dan zult u, of uw ontwikkelaar, in de broncode moeten duiken om de desbetreffende tekst aan te passen. Dit is natuurlijk voor een keer niet erg, maar als het met enige regelmaat voor gaat komen, dan wordt het toch wel een heel erg vervelend klusje.
In zo’n soort geval biedt WordPress een heel erg goede uitkomst. WordPress is een zogenaamd CMS, voor wie het nog niet weet, CMS staat voor content management system. Dit is dus een systeem om je content op eenvoudige wijze te beheren. Hiermee kan eigenlijk iedereen, zonder al te veel ervaring op het gebied van websites maken, een website runnen. Dus eenvoudig berichten plaatsen met foto’s, videootjes enzovoort. WordPress is overigens gratis en kan op de meeste hosting providers gratis geïnstalleerd worden. Ook dit is tegenwoordig, bij de meeste hosting bedrijven, heel erg gemakkelijk gemaakt. Door een 1 klik setup hoef je alleen maar wat gegevens in te vullen en de installatie doet de rest. Dus geen ingewikkelde dingen meer zoals het opzetten van een mysql database en het vervolgens uploaden, via ftp, van de bron bestanden. Dit was hoe het vroeger namelijk werkte.
WordPress heeft ook nog een ander groot voordeel en dat is dat de meeste plugins ( dit zijn kleine toevoegingen aan het systeem die bepaalde extra functionaliteiten geven ) gratis zijn. WordPress heeft het heel erg gemakkelijk gemaakt om deze te installeren. In de backend ga je simpelweg naar plugins, en klik vervolgens op nieuwe plugin. Vervolgens kun je zoeken op een bepaalde plugin, of door de enorme lijst van plugins scrollen. Eenmaal een plugin gevonden die je wilt gebruiken, klik je op installeren en vervolgens op activeren. Nu is de plugin klaar voor gebruik. Zo simpel is dat!
Hetzelfde, als voor de plugins, geldt dat ook voor de thema’s in WordPress. U kunt er eentje uploaden ( als u er 1 heeft gekocht ) of door een hele lijst met thema’s scrollen en kiezen welke u voor uw website wil gebruiken. Klik dan op thema installeren en vervolgens op activeren. Klaar is Kees. Nu dus alleen nog maar wat content toevoegen en uw website is klaar om de wereld te veroveren.
Een website laten maken is dus niet zo eenvoudig als het lijkt maar ik hoop dat u met deze tips en ideeën een goede keuze kunt maken.
Recente reacties