Het is vaak een lastige keus, wat kan ik nu het beste wel en wat kan ik niet eten? Mensen die een aantal kilo’s eraf willen hebben en kiezen voor gezond eten en afvallen vinden het lastig om keuzes te maken.

Onderzoek door wetenschappers heeft aangetoond dat een aantal voedingsmiddelen van invloed kunnen zijn op de eetlust. Als je wilt afvallen helpt je dit om voor gewichtsverlies te zorgen. In dit artikel zijn vijf voedingsmiddelen op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om gewicht te verliezen. Een handige tip is om voedingsrijk voedsel te kopen als je bezig bent met afvallen. Levensmiddelen die eiwitten en vezels bevatten, kunnen met name nuttig zijn voor gewichtsbeheersing. Uit het onderzoek blijkt ook dat fruit, groenten, noten, volle granen en yoghurt een groot verband hebben met gewichtsverlies.
Voedsel als chips, suikerhoudende dranken, rood vlees en vleeswaren in verband staan met gewichtstoename. Hoewel het juiste voedsel kan helpen, is lichaamsbeweging van groot belang om gewicht te verliezen en de kilo’s af te houden.

Vijf voedingsmiddelen voor gewichtsverlies:

2. Havermout

Als je de dag begint met een kom havermout dan kan dit gaan resulteren in gewichtsverlies. Een studie met 47 volwassenen keek naar verschillen in eetlust en naar hun eerstvolgende maaltijd inname nadat deelnemers havermout aten, in tegenstelling tot een haver gebaseerde kant-en-klare ontbijtgranen zoals muesli.

Na het eten van havermout, voelden de deelnemers zich aanzienlijk voller en minder hongerig dan na het eten van de ontbijtgranen. Ook was hun calorie-inname tijdens de lunch lager na het eten van havermout dan na het eten van ontbijtgranen. Hoewel beide ontbijten dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten, zorgde de havermout voor meer proteïnen, meer vezels en minder suiker dan de granen.

5. Avocado’s

Avocado’s zijn vruchten die vezels en heilzame vetten leveren, evenals vele andere voedingsstoffen. Ze kunnen ook helpen gewichtsbeheer te bevorderen.Een studie van Amerikaanse volwassenen vond dat mensen die avocado consumeerden aanzienlijk minder wogen en een lagere BMI hadden dan degenen die dat niet deden. Ook hadden de mensen die avocado aten, een gezonder dieet en consumeerden aanzienlijk minder toegevoegde suikers dan degenen die dat niet deden.