Wil je snel gewicht verliezen? Heb je liever binnen één week een aantal kilo eraf dan over een gehele maand? Het is moeilijk maar goed te doen. Bedenk wel dat het gewicht dan sneller terug kan komen dan wanneer je er lang over doet om het kwijt te raken. Snel afvallen is populair maar je moet er wel wat voor doen en laten. Je moet bereid zijn om jezelf een korte tijd te kwellen en dat is niet makkelijk. Ben je er klaar voor om wat sneller af te vallen?

Eet gezond
Snel afvallen en gezond eten gaan hand in hand. Als je wilt afvallen dan is gezond eten nodig. Gezonde voeding moet je voornaamste keuze zijn wat eten betreft. Een voorbeeld van gezond eten is groentes, tonijn en vlees. Het betekent niet dat je niet meer lekker mag eten. Gezond eten kan ook erg lekker zijn. Gezonden nutriënten zijn erg belangrijk als je vet wilt verbranden. Groenten bevatten bijvoorbeeld veel vitamines en mineralen. Als je aan het afvallen gaat dan is het belangrijk dat je alle nodige voedingsstoffen nog binnen krijgt.

Vermijd ongezonde producten
Als je snel wilt afvallen vermijd dan de producten vanuit de frituur. Deze gefrituurde voedingsmiddelen zoals kroketten en frikandellen bevatten enorm veel vetten. Dat is juist iets wat je niet teveel binnen wilt krijgen als je wilt afvallen. De trans- verzadigde vetten in de voedingsmiddelen zijn niet goed om meerdere redenen. Zo is het niet goed voor het cholesterol niveau en ook bevat een gram vet maar liefst 9 calorieën. Dit betekent dat je snel veel calorieën binnenkrijgt als je producten eet met veel vetten. Als je wilt afvallen dan wil je juist weinig calorieën per maaltijd eten, bij voorkeur ook niet teveel vetten. Probeer ook alle suikers te vermijden uit het eetpatroon. Suikers hebben een slechte invloed op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor wordt snel afvallen moeilijker en zal het alleen maar langer duren als je het blijft drinken of eten.

Bron