Elke opleiding die er is kan worden onderverdeeld in een bepaalde studierichting. In dit artikel kom je te weten welke studierichting er zijn en wat er zoal onder valt aan opleidingen.

Aarde en Milieu:

De studierichting Aarde en Milieu is zeer divers, zo zijn er in deze richting zowel opleidingen te volgen die voornamelijk buiten plaats vinden maar ook juist binnen. Het belangrijkste bij deze opleiding is de natuur en wat daarin gebeurt. Een opleiding tot laborant kan onder deze categorie worden ingedeeld.

Bouw en Techniek:

Het maken, repareren en behouden van gebouwen staat centraal in de techniek- en bouwopleidingen. De combinatie van handwerk en denkwerk is van groot belang in deze studierichting. Ben jij iemand die van aanpakken houdt, ben je niet bang van wat zweetdruppels en draag je graag bij aan een mooiere wereld? Dan is de bouw- en technieksector zeker de moeite waard.

Economie en Bedrijf:

De naam economie en bedrijf klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Opleidingen die hieronder vallen hebben voornamelijk betrekking op financiën, export, import, retail en het beginnen van een eigen onderneming.

Exact en Informatica:

Exact en informatica is de studierichting die betrekking heeft op de exacte vakken van de middelbare school zoals Wiskunde, natuurkunde en scheikunde. In opleidingen zoals laborant, IT en bedrijfskunde komen deze onderwerpen aan bod en wordt er meer inzicht in deze vakken gecreëerd.

Gezondheid:

Ben jij een zorgzaam persoon en geef je om de gesteldheid van andere? Dan pas jij zeker thuis in deze studierichting. De richting gezondheid houdt zich bezig met de fysieke en geestelijke gezondheid van patiënten.

Kunst en Cultuur:

Ben jij creatief of geïnteresseerd in muziek, kunst of dans? Dan pas jij perfect in de studierichting van kunst en cultuur. Bij deze richting ga je je kennis verbeteren en verbreden omtrent een gekozen opleiding zoals visual design.  

Opvoeding en Onderwijs:

Vind jij ontwikkeling bij kinderen, jongeren en volwassen belangrijk? Je kan opgeleid worden om later in een klas werkzaam te zijn, werken met kinderen die gedragsproblemen hebben en nog veel meer. Een uitdagend maar mooi beroep!

Recht:

Met de studierichting recht houd je jezelf bezig met juridische en economische vraagstukken. Ben jij iemand die zaken tot op de bodem wilt uitzoeken? Dan past deze richting zeker bij jou. Opleidingen waar je aan kan denken bij de studierichting recht zijn professioneel sociaal juridisch medewerker, budget en maatschappelijke dienstverlening en juridisch secretaresse.