Het waren de spannendste en belangrijkste maanden van uw leven. De tijd is voorbij gevlogen. Het doen van research, analyses en conclusies maken en heel veel typen. Maar zoals ze zeggen ‘’hard work pays off’’ want uw proefschrift is af en het enige wat nog moet gebeuren is het proefschrift drukken.

Het proefschrift is het document van een promovendus dat verdedigd moet worden om de doctorsgraad te verkrijgen. Alles hangt af van de kwaliteit van het proefschrift.

Afleveren voor proefschrift drukken

Uw proefschrift laat u uiteraard drukken bij een expert. U hoeft alleen de losse tekst aan te leveren. De lay-out en typografie wordt voor u geregeld. U levert drie documenten aan.

In het eerste document staat alle tekst van het proefschrift. Hierin hoeft u niks aan de opmaak te doen, enkel de lettergroottes aanpassen:

  • Lettergrootte 24 pt. Gebruikt u voor alle tekst op chapter pagina’s, de chapters, titels, auteurs, journal enzovoort.
  • Lettergrootte 18 pt. Gebruikt u voor koppen als Abstract, Introduction, Methods, Results, Discussion, Conclusion en References.
  • Lettergrootte 16 pt. Gebruikt u voor alle sub koppen.
  • Lettergrootte 14 pt. Gebruikt u voor alle sub-sub koppen.
  • Lettergrootte 13 pt. Gebruikt u voor alle sub-sub-sub koppen.
  • Lettergrootte 12 pt. Gebruikt u voor alle platte, doorlopende tekst.
  • Lettergrootte 11 pt. Gebruikt u voor het toepassen van referenties (niet de kop maar de referenties zelf.)
  • Lettergrootte 10 pt. Gebruikt u voor de tekst uit tekstboxen. U haalt de tekst uit de tekstbox en zet deze op 10 pt. in de tekst. U geeft bij aflevering aan dat deze lettergrootte is toegepast voor de tekstboxen.

In het tweede document voegt u alle tabellen in op chronologische volgorde. Geef hierbij duidelijk aan onder welk hoofdstuk de tabellen vallen. Ook alle tekst die bij de tabel hoort, koptekst en bijschrift, voegt u in dit document toe.

Het derde document omvat de bijschriften van alle figuren. U hoeft niet de figuren in dit document te voegen. De figuren zelf stuurt u in vector of bitmap formaat. Zo blijft de kwaliteit van de figuren en het proefschrift drukken optimaal.