Voor een ondernemer is het wel of dan niet inschakelen van een incassobureau of specialist een enorme stap. Wanneer je hier nog onervaren met bent, zal je in het begin bang zijn voor de negatieve gevolgen. Door te kiezen voor expertise van een bedrijf als Cannock Chase.

Facturen die al voor langere tijd openstaan

Wanneer je na veel intensief werk eindelijk die langverwachte klant hebt weten binnen te halen, dan is het natuurlijk ontzettend vervelend wanneer deze niet op tijd zijn facturen betaald. Er zijn ook al meerdere betalingsherinnerringen verstuurd, maar helaas wordt de betaling nog steeds niet voldaan. Als ondernemer hoort dit er nu eenmaal bij en zul je moeten proberen dit op te lossen. De vraag is hoe ga je daar mee om? Hoop dat je het vanzelf goed komt of kies je ervoor om een incassobureau in te schakelen.

Werkwijze van een incassobureau

Het inschakelen van een incassobureau kan voor een ondernemer best wel spannend. Je vreest dan voornamelijk voor het negatieve effect die de werkzaamheden van het incassobureau kunnen hebben op de relatie met de klant. Naast dat het incassobureau de openstaande debiteuren moet innen, is het natuurlijk ook hun taak dat de relatie met de klanten behouden blijft. Niet alleen de relatie met de klant, maar ook het imago van je onderneming. Je wilt natuurlijk niet de naam krijgen, dat je al snel een deurwaarder stuurt bij het niet betalen van een factuur. Mocht de relatie echt niet meer te redden, zijn dan kan ik er een juridische procedure gestart worden.

Wat zijn de kosten van incasso

Bij het inzetten van een bedrijf die jou credit management verzorgt, kan het verzorgen van de incasso bij hun diensten behoren. Mocht je geen organisatie hebben die dit voor je oppakt kun je ervoor kiezen een incassobureau in te schakelen. Deze bureaus werken vaak volgens no cure no pay regeling, waardoor je geen extra kosten hebt wanneer er nog niet betaald wordt.