Het aanschaffen van werkbroeken voor heren en dames is belangrijk omdat deze zorgen dat je hiermee fijn en vooral veilig kan werken. De functies van de werkbroeken verschilt vaak per beroep en dat is logisch. Iemand die in een koelcel vaak aan het werk is wil dat deze hem beschermt tegen de kou, terwijl een bouwvakker die met de weg bezig is graag een broek wil hebben met kniebeschermers en reflecterende strips voor werken in slechte weersomstandigheden. Toch zijn er vier tips voor iedere werknemer bij de aanschaf van werkbroeken. Deze worden in dit artikel belicht.

Tip 1. Kijk hoe goed de werkbroek beschermd

Dit is het eerste aandachtspunt, omdat het veilig werken de belangrijkste functie van de broek voor werknemers is. Kijk wat de functie van de beschermende kleding moet zijn, dus bijvoorbeeld: beschermen tegen kou, hitte, brandgevaar, stoffen, scherpe objecten enzovoorts. Vervolgens kun je dan gaan kijken van welke stof de broek gemaakt moet zijn en hoe deze er verder uit moet zien. Het is daarbij verstandig om te letten op de normen waar de broek aan voldoet. EN 343 wordt bijvoorbeeld vermeld als de broek bestendig is tegen regen. De waardes die in letters op het logo weergegeven worden, geven je in dit voorbeeld inzicht in de waardes van waterdichtheid en ademend vermogen van het kledingstuk.

Tip 2. Zorg voor een herkenbare uitstraling

Om je merk goed uit de verf te laten komen op jouw werkbroek kan nog best even goed zoeken zijn. Het merk zal je niet snel op de werkbroek zetten, maar toch kun je met kleur en vormen je broek onderscheiden van de concurrenten. Denk ook aan de branche waar de onderneming zich in bevindt bij het uitkiezen van uw bedrijfskleding, want in sommige gevallen zijn werknemers aan een bepaalde kleur werkbroeken herkenbaar. Een voorbeeld is dat in de zorg vaak wit gedragen wordt.

Tip 3. Neem eisen van de werknemers mee in jouw besluit

Het is verstandig om rekening te houden met de eisen van het personeel als je werkkleding uit mag zoeken. Bij een werkbroek weten zij vaak heel goed welk gereedschap of andere spullen zij hierin willen opbergen. Informeer naar de maten die iedere werknemer heeft en vraag ook of er wensen zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Je kunt niet met alle wensen rekening houden dus ga goed selecteren op hoe belangrijk een eigenschap is. Laat eventueel de maten opmeten zodat je zeker weet dat de broeken niet te groot of te klein uitvallen. Zorg ook dat er wat stretch in de broeken zit zodat deze goed zullen zitten.

Tip 4. Ga veel passen en vraag om advies

Ben je ergens niet zeker over? Twijfel dan niet en vraag advies aan de leverancier. Het is ook het beste om een werkbroek eerst te passen in beperkte oplage. Wanneer je dit niet doet kan de aankoop namelijk tegenvallen en dat kost geld en tijd. Om te testen of de werkbroeken goed zitten kun je hier even wat veel voorkomende bewegingen in maken die tijdens het werk ook veel gemaakt worden. Daarna kun je de keuze maken of dit jullie werkbroek wordt.

Werkkleding Groningen

Ben je nog op zoek in Google naar ‘’Werkkleding Groningen’’ dan kun je hier verder kijken.