Ben jij ook zo’n fan van de schoenen van Skechers? Dan is het misschien wel leuk om wat te weten te komen over de geschiedenis van het bedrijf. Lees snel verder om alles te ontdekken.

De oprichting

In 1992 werd Skechers opgericht door Robert Greenberg en zijn zoon Michael Greenberg. Het merk positioneerde zich oorspronkelijk als skate-merk. Ze kwamen als snel met de Skechers Shape Ups. De schoenen die gezondheidsproblemen voorkomen en waarmee je extra calorieën verbrandt tijdens het lopen.

Skechers speelde in op de sneakertrend door sterren als Britney Spears en Christina Aguilera aan het merk te koppelen. Dit ging echter niet lang goed. Skechers voerde een marketingstrategie door die achteraf niet heel handig bleek. Het merk ging snel bergafwaarts. Het merk probeerde daarna weer in beeld te komen door de lancering van Bobs from Skechers. Hierbij werden goede doelen gekoppeld aan de schoenenverkoop. Maar ook dit was niet het succes waar op gehoopt was. In 2011 leed het bedrijf enorme verliezen.

Hoe gaat het nu?

In 2011 grote verliezen, hoe gaat het nu doen? Het kan nu gezegd worden dat Skechers weer helemaal terug is. Met de terugkeer van het platform sneakers in het modebeeld en met de herontwerpen van de schoenen is Skechers weer grote successen aan het boeken.

Inmiddels heeft Skechers schoenen in verschillende lijnen op de markt gebracht, namelijk: de Lifestyle lijn, de Performance lijn en de kinderlijn. Ook heeft Skechers inmiddels meer dan 1100 eigen winkels. Ook online en in andere winkels neemt de verkoop van Skechers schoenen enorm toe. In Amerika heeft Skechers ruim 5% marktaandeel, dit is groter dan bijvoorbeeld het bekende merk Adidas. Skechers heeft nog veel plannen voor de toekomst, ook qua marketingacties en campagnes staat het bedrijf niet stil.

Skechers in Nederland

In Nederland wordt het merk Skechers steeds bekender. Je ziet steeds meer Skechers schoenen verschijnen en de verkoopcijfers voor Nederland nemen dan ook toe. In Nederland worden de schoenen ook zowel in winkels als online verkocht. Uiteraard verkoopt Skechers zelf ook via de webshop schoenen in Nederland.