Het lijkt wel besmettelijk: de tatoeages van voetballers. Ik moet goed nadenken of ik een voetballer ken die geen tatoeages heeft, het lijkt wel een virus! Hele sleeves zie je voorbij komen op het veld, om maar niet te spreken over de complete nek- rug en borst tatoeages en zelfs knokkels die onder de inkt zitten. De één heeft er een heel verhaal bij, de ander vindt het gewoon mooi.

Gregory Van der Wiel

Gregory Van der Wiel liet zijn eerste tatoeage zetten toen hij achttien jaar oud was. Hij besloot zijn eigen naam te vereeuwigen op zijn lichaam. Vervolgens koos hij ervoor om de voorletters van zijn zusjes te laten tatoeëren op zijn hand. De rest is geschiedenis. Op zijn rug heeft hij twee vleugels met het woord ‘God’ in het midden. Hij geeft toe dat de tattoos verslavend werken.

David Beckham

De Engelse voetballer David Beckham is een voetbal icoon. Elke vrouw wil met hem gaan en elke man wil op hem lijken. Hij staat niet alleen bekend om zijn sexappeal en voetbaltalent, maar ook om al zijn tattoos. Hij begon zijn lichaam te laten tatoeëren toen zijn eerste zoon geboren werd. Hij liet de naam van zijn zoontje ‘Brooklyn’ tatoeëren op zijn onderrug. Daarna is hij niet meer gestopt. Inmiddels heeft hij op beide armen sleeves, een grote tatoeage op zijn borst, op zijn ribben en een godsdienstige tattoo op zijn rug en in zijn nek. Ook zijn handen zijn niet ongeschonden gebleven.

Borst tattoos

Borsttatoeages zijn veelal speciale tatoeages, omdat ze in de buurt van het hart zitten. Wanneer je een tatoeage wilt laten zetten, wordt eerst je huid geschoren. Heb je borsthaar en wil je een borsttattoo laten zetten, dan wordt het borsthaar daar dus ook weggeschoren. Als je wilt pronken met je nieuwe tatoeage, kun je hebt beste voortaan je borst ontharen. Dit kun je ook permanent laten doen. Als je dan toch een plaatje permanent op je lichaam zet, kun je deze net zo goed ook permanent zichtbaar maken? Je kunt dan het beste je borsthaar laten laseren bij een kliniek.