Samsung beheert de troon op de mobiele telefoonmarkt. De fabrikant uit Zuid-Korea weet jaarlijks meer smartphones en ‘domme telefoons’ af te zetten dan menig ander (Apple, Nokia, LG, Sony). Naast haar activiteit binnen dit segment worden er nog vele andere producten verkocht. Denk aan huishoudelijke apparaten, camera’s, tablets en diverse televisies.

Het bedrijf houdt zich bezig met innovaties en was ook van de eerste met een smartwatch. Inmiddels zijn hier al drie varianten van op de markt gebracht. Een andere innovatie die recentelijk is aangekondigd, is de slimme led-lamp. Hierbij was Samsung ook niet als eerste want LG en Philips brachten al een soortgelijk product naar de winkels.

Er zijn wel enkele verschillen, want de lamp van Samsung kan alleen wit licht uitstralen. Zijn concurrenten kunnen alle kleuren van de regenboog weergeven. Hierdoor kan de consument de lamp aan passen naar de sfeer van dat moment. Dit soort producten spelen echt in op het gemak, zoals een elektromagneet of een slimme thermostaat dat ook doet.

De led-lamp kan met een smartphone of tablet verbinding maken. Ook heeft Samsung een app beschikbaar gesteld die het gebruik nog beter moet maken. Er kunnen maximaal 64 lampen bediend worden door deze applicatie. Je kunt bijvoorbeeld de slimme lamp dimmen om het moment nog romantischer te maken. Hij zal volgens de fabrikant ongeveer 15.000 uur mee gaan.

Wat zou een nadeel kunnen zijn?
Opvallend is dat de slimme lamp van Samsung functioneert met behulp van een Bluetooth verbinding. De modellen van Philips en LG werken echter anders, want deze doen het via een draadloze verbinding. Hierdoor heeft de Smart Bulb van Samsung minder functionaliteit. Gebruikers kunnen de lamp niet buitenshuis bedienen en ook niet automatisch instellen. Deze instelling zorgt ervoor dat de lamp op een bepaalde tijd aan of uit gaat.