Niemand is hetzelfde. Iedereen heeft een andere smaak, zijn eigen hobby’s en zijn eigen gewoonten. De meeste mensen deel je in het referentiekader ‘normaal’ in, maar er zijn uitzonderingen. In dit artikel maak je kennis met de meest speciale mensen ter wereld.

De langste mens ter wereld

De Turk Sultan Kosen is momenteel de langste man ter wereld met zijn lengte van twee meter zevenenveertig centimeter. Sultan heeft zijn plekje verdiend in het Guinness Book of World Records. Hoe is hij zo groot geworden? De langste man ter wereld kampte met een tumor die ervoor zorgde dat er een enorme hoeveelheid groeihormonen werd vrijgelaten. Dit resulteerde in zijn schoenmaat zestig. De kleren die Sultan past hebben geen maat.

De kleinste mens ter wereld

De kleinste mens ter wereld is Thapa, een achttienjarig man. Hij is slechts zestig centimeter lang en weegt minder dan vijf kilogram. Hij is niet groter geworden, omdat hij een groeiziekte heeft.

De zwaarste mens ter wereld

Deze titel wordt gedragen door Manuel Uribe, een Mexicaan van 590 kilogram. Hij kan met gemak 20 pizza’s op om zijn honger te stillen. Door zijn enorme omvang was hij aan huis gebonden. Moederlief zorgde voor hem en later nam Claudia die taak over. Met Claudia trouwde hij, waarvoor hij 250 kilogram is afgevallen. Ook dit was een record.

Vrouw met langste baard ter wereld

De baard van Vivian Wheeler uit Illinois is met dertig centimeter de langste vrouwelijke baard van de wereld. Haar vader dwong haar al vanaf haar zevende levensjaar al te scheren. Ze besloot in 1993 om hiermee te stoppen en haar baard te laten groeien.

Vrouw met langste nagels ter wereld

De vrouw met de langste nagels ter wereld is Lee Redmond. Deze vrouw is geboren in 1941 en woont in Salt Lake City. Ze heeft de nagels van haar vingers sinds 1979 nooit meer geknipt. Haar nagels zijn nu in totaal zo’n 8.65 meter lang. De nagel van haar duim aan haar linkerhand heeft een recordlengte van 90 centimeter. Om haar lange nagels gezond te houden en breken te voorkomen zal zij een fortuin aan nagelproducten nodig hebben!