Het is belangrijk om bezig te zijn met nalatenschap afwikkelen, zeker als u al wat ouder bent. Wanneer u nalatenschap afwikkelen regelt, zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet in problemen komen. Familieruzies of onverwachte schulden zijn niet fijn voor nabestaanden. Iedereen zit hoog in de emoties en dat kan tot vervelende situaties leiden, na het overlijden van een voor hen belangrijk persoon. Stel dat u niets geregeld heeft omtrent het nalatenschap afwikkelen, zal de rechter beslissen over de bezittingen. Speciale familiebanden en kennissen van u kent de rechter niet en daarom zal alles dan verdeeld worden onder familieleden. Misschien zou u het dan graag anders gewild hebben.

 

Hoe gaat het nalatenschap afwikkelen in zijn werk?

Het opstellen van een testament heeft u vast weleens van gehoord. Sommige mensen doen dat al op hele jonge leeftijd. Dat is slim want je weet nooit wat er met je kan gebeuren, ook al ben je nog jong. Een ongeluk hoeft niet altijd door jezelf veroorzaakt te worden.

 

Stel dat u schulden hebt, dan is het belangrijk daar over na te denken. De schulden worden ook meegerekend bij de bezittingen. Omdat u schulden hebt, zullen schuldeisers altijd voorrang hebben op het nalatenschap.

 

Om alles in goede banen te laten lopen is er gelukkig een persoon die alles regelt zoals u wilt. Deze persoon wordt een executeur genoemd. Een executeur kunt u zelf uitkiezen. Dit kan een persoon zijn die u vertrouwd en die dicht bij u staat. Ook kunt u ervoor kiezen om een wettelijke vertegenwoordiger hiervoor aan te wijzen. Voor nabestaanden is het een lastige taak. Emoties lopen dan vaak hoog op en deze persoon heeft al genoeg aan zijn hoofd.

 

De BoedelZorgDrager helpt u graag!

Wilt u graag hulp bij nalatenschap afwikkelen of heeft u vragen? Met al meer dan 19 jaar ervaring helpt De BoedelZorgDrager u graag op de manier die u wenst. Neem daarom gerust contact op of kijk voor meer informatie op de website.