Als je het geluk hebt je beide ouders nog te hebben en vervolgens ook nog eens het geluk te hebben dat zij 25 jaar getrouwd zijn, dan is het natuurlijk tijd voor een groot feest. Het is namelijk best een bijzondere gelegenheid als je ouders 25 jaar getrouwd zijn. Als er vroeger een 25-jarig jubileum gevierd werd, werd dit vaak gedaan in een afgehuurde zaal met familieleden en vrienden. Vaak deden de kinderen dan bijvoorbeeld stukje of werden er foto’s afgespeeld van het paar van vroeger. Tegenwoordig wordt dit allemaal niet meer gedaan en wordt er steeds groter uitgepakt. Mensen gaan bijvoorbeeld een koffiebar huren of huren een band in om de muziek te verzorgen op die avond.

Waarom steeds uitgebreider?

Waarom worden jubileums eigenlijk steeds uitgebreider? Waarom gaan mensen een koffiebar huren? Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het feit dat de gemiddelde mens steeds meer te besteden heeft. Er is wat meer budget om een jubileum te bekostigen en mensen maken hier gebruik van. Het logische gevolg is dus dat mensen een koffiebar huren of misschien zelfs een weekendje weg gaan om samen met familieleden het jubileum te vieren. Eerlijk gezegd vind ik deze ontwikkeling nog helemaal niet zo heel erg. Wanneer mensen meer geld uitgeven om samen met hun geliefden wat leuks te doen vind ik dat juist wel een mooie ontwikkeling.

Ook een koffiebar huren?

Denk je nu na mijn betoog ik wil ook wel een koffiebar huren? Dat is gelukkig gewoon mogelijk. Op meerder plekken in het land kun je een koffiebar huren. Vaak brengen mensen de koffiebar gewoon naar jou toe dus je hebt er helemaal geen omkijken naar. Eventueel is het ook nog mogelijk om er barista’s bij te huren. Barista’s zijn mensen die de lekkerste koffie maken en deze mensen zijn absoluut onmisbaar op ieder jubileum.