In veel branches is het verplicht op een veiligheidsbril te dragen. Het is dan ook aan de werkgever de taak om deze aan te schaffen en deze aan te bieden aan de werknemers. Wanneer werknemers al brildragers zijn is het beter voor hen en voor hen veiligheid om een veiligheidsbril op sterkte te dragen. In plaat van een veiligheidsbril over hun normale bril heen. Je ziet in veel werksituaties dat de ogen worden blootgesteld aan risico’s waar verwoningen aan de ogen kunnen voorkomen. Zo zie je veel situaties waarbij er mechanische, thermische, starlings of chemische risico’s voorkomen. Die erg schadelijk kunnen zijn voor de ogen en die de ogen dan ook permanent kunnen beschadigen.

 

Waarom een veiligheidsbril op sterkte?

 

Zoals hierboven als staat aangegeven is het nog veiliger voor brildragers om een bril op sterkte te gebruiken. Zij zullen hierdoor  niet snel last hebben van dubbele lijnen in het zicht en kunnen gemakkelijk wisselen van bril tussen de werkzaamheden. Daarnaast zullen zij altijd scherp zicht hebben wanneer zij de veiligheidsbril dragen. Het komt namelijk veel voor dat zij hun normale bril afzetten wanneer zij een veiligheidsbril dienen te dragen, voor het gemak. Tevens is de levensduur van deze veiligheidsbril erg hoog. Echter heeft de ernst van het gevaar natuurlijk wel invloed erop. En het frequentie waarmee de bril gedragen wordt is ook een sterke factor.

 

Afspraak maken

Wil je voor jouw werknemers graag een veiligheidsbril op sterkte bestellen? Neem dan even contact op met ons, dan maken we een afspraak voor het opmeten van het hoofd en van de ogen. De bril wordt natuurlijk op maat gemaakt. We kunnen zowel een afspraak op locatie maken als een afspraak bij een van onze servicepunten. Onze werknemers nemen de apparatuur mee die benodigd is om de ogen op te meten.