Hotmail is nu outlook

Hotmail kent iedereen wel, het is de grootste mail aanbieder ter wereld die gratis te gebruiken is. Hotmail heeft miljoenen gebruikers en is daarmee 1 van de grootste informatie verspreiders die er maar is.

In dit artikel zetten wij een aantal zaken van hotmail op een rijtje. Hierna weet je precies hoe hotmail werkt.

Om te beginnen met hotmail moet je je eerst registeren. Aanmelden voor deze dienst kan gratis via hun website. Je moet hiervoor een user id kiezen wat je email adres wordt. Je persoonlijke gegevens inkiezen en vooral belangrijk is dat je een veilig en sterk wachtwoord kiest.

Na het doorlopen van het aanmeld formulier kun je gelijk beginnen met je email account. Je kunt allle diensten van hotmail gaan gebruiken. Het beheren van je email. Opslaan van bestanden en ook het versturen van bestanden. Bestanden zoals documenten of leuke fotos. Hotmail is toegankelijk vanaf veel apparaten zoals je telefoon, tablet en laptop. Je kunt zelfs inloggen met veel spelcomputers. Dit is overigens bij veel andere email providers ook mogelijk.

Hotmail is er ook voor het oplossen van problemen. Weet je bijvoorbeeld niet meer wat je wachtwoord is? Dan kun je dit oplossen via een functie op hun website. In hun support center vindt je hier ook meer informatie over.

Hotmail kan gehackt worden

Wat wel belangrijk is is dat je oplet niet gehackt te worden. Eerder in dit artikel haalde we al aan dat het kiezen van een sterk wachtwoord erg belangrijk is. Log verder nooit in via apparaten die je niet kent. Het is mogelijk zo je wachtwoord op te vangen. Hackers kunnen dan bij persoonlijke documenten of bijvoorbeeld spam versturen via je email.

Dit risico loopt u overigens niet alleen bij deze mail aanbieder. Dit kan bij elke email aanbieder gebeuren. De keuze voor hotmail vergroot de kans echt niet om gehackt te worden. Vaak heb je dit gewoon zelf in de hand, door hetzelfde om te gaan met uw wachtwoord als uw pincode.