De term “core” is populair in de sportschool. Het trainen van de core is de afgelopen 10 jaar alsmaar vaker gedaan doordat men het belang ervan steeds beter begint in te zien. De core spieren bestaan uit 29 spieren die zich in het torso bevinden. Dit het gehele bovenlichaam zonder de armen en de nek en het hoofd. De spieren van de buik vertegenwoordigen een groot deel van de core spieren. De rechte buikspier dat de sixpack vertegenwoordigd is één van de core spieren. Door het trainen van de core worden de spieren in de buik effectief gestimuleerd en is het mogelijk om bewegingen met meer gemak te doen. Fitness oefeningen zoals planks werken goed voor de core spieren die nodig zijn voor veel dagelijkse activiteiten.

Meer bewegen voor een platte buik

Wil je van die dikke buik af? Dan is beweging de oplossing met een gezond dieet. Door lichaamsbeweging verhinder je dat meer lichaamsvet zich voordoet maar het kan tevens het al aanwezige lichaamsvet minder laten worden. Dat is nu precies wat je wilt. Om het lichaamsvet af te laten nemen wordt cardiotraining aanbevolen. Dit is een soort training waarbij je hartslag continu verhoogd is en het lichaam meer zuurstof gebruikt. Door cardiotraining kan het buikvet verminderen, niet door honderden buikspieroefeningen.

Dieetpillen voor een sixpack

Er bestaan geen magische pillen die het vet op de buik binnen een periode van slechts twee weken weg krijgt. Zo werkt het niet. Dieetpillen zijn niet effectief tegen het vet op de buik. Daar is veel meer werk voor nodig om het te laten verdwijnen. De advertenties laten je misschien anders geloven maar met dieetpillen is het niet mogelijk om een sixpack te krijgen. Het is simpelweg niet mogelijk zonder een passend dieet en/of voldoende sporten. Dat is de manier om een sixpack zichtbaar te krijgen. Dieetpillen kunnen je daarbij niet helpen.

Bron: www.sixpackbuikspieren.nl