Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Afvallen Zonder Dieet

Veel mensen zullen zeggen dat afvallen zonder dieet niet mogelijk is. Toch is afvallen zonder dieet mogelijk door min of meer hetzelfde te blijven eten als je gewend bent en toch de nodige kilo’s kwijt te raken.

Begin de dag met een ontbijt. En dat hoeft echt geen yoghurt met muesli te zijn of zo als je daar niet van houdt. Een boterham – wit of bruin – met een eitje, spek, tomaat en een uitje gebakken in roomboter of olijfolie is net zo verantwoord. Het gaat er vooral om dat je de dag begint met een verzadigd gevoel, zodat je gedurende de dag minder trek hebt. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om te grijpen naar een tussendoortje. Zo stilt een Mars of iets dergelijks misschien je honger, maar het is ook een caloriebom. Daar kan geen eitje met spek tegen op …

Ook is er winst te behalen door langzamer te eten en goed te kauwen. Daardoor heeft je lichaam – of beter gezegd de hersenen – eerder het ‘idee’ dat je genoeg hebt gegeten.

Pas bij afvallen zonder dieet op met vloeibare calorieën

Als je wil afvallen zonder dieet is het ook verstandig om uit te kijken bij wat je drinkt. Probeer jezelf aan te leren om vaker (bron)water te drinken. Water bevat geen calorieën, sterker nog; het kost je lichaam energie – lees calorieën – om het water te verwarmen tot lichaamstemperatuur en het op te nemen en te transporteren. Maar een glaasje zelf geperst sinaasappelsap tussendoor kan geen kwaad.
Ook thee met zoetstof of zwarte koffie zijn goede alternatieven. Drink vooral geen frisdranken die niet ‘light’ zijn en liever ook geen dranken die alcohol bevatten. Echter, af en toe een glas wijn bij het avondeten moet kunnen.

Gooi de resten van avondeten bij voorkeur gewoon weg, dan kom je niet in de verleiding om deze ‘s avonds bij de buis alsnog op te eten. Dat is erg belangrijk bij het afvallen. Eet liever fruit en/of noten of een gekookt ei.

Handig: Stappenteller

Het belangrijkste bij afvallen zonder dieet is dat je meer gaat bewegen dan je gewend bent. Een sport gaan beoefenen of naar een sportschool is natuurlijk ideaal, maar is niet strikt noodzakelijk. Schaf jezelf bijvoorbeeld een zogeheten stappenteller aan. Daarmee maak je van meer bewegen een spel en zo wordt afvallen nog leuk ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top