Wordt het tijd voor een aantrekkelijk mannenhorloge dat past bij je persoonlijke stijl? Moderne mannenhorloges hebben veel nuttige features zoals een chronometer maar ook vaak een aanduiding van de datum. Er zijn steeds meer nieuwe functies die mogelijk zijn in horloges maar wil je dat ook? Een horloge moet immers een horloge blijven. Een horloge wordt vaak gedragen als een manier om de positie aan te geven van de persoon. Welk horloge iemand draagt zegt iets over de persoon. Dit is helemaal het geval als het om een duur horloge gaat zoals een nieuwe Rolex. Het is een onderdeel van de outfit waarmee opgeschept kan worden. Waar moet je op letten bij het kopen van een mannenhorloge? De prijs en het horlogebandje zijn twee belangrijke aspecten waar je over na moet denken voor je een horloge koopt.

De prijs: hoeveel heb je er voor over?
Wil je een horloge van 50 euro of zoek je een duurder model? Je kunt alle kanten op als het op mannenhorloges aankomt. De prijs van een horloge ligt ver uit elkaar als je een beetje rondkijkt op het internet. Als je iets moois wilt dan kan er meer geld aan uitgegeven worden dan je zou denken. Zo is bijvoorbeeld een horloge van het de horlogefabrikant Audemars Piquet aardig prijzig. Het is voor veel mensen zelfs onbetaalbaar. Er zijn echter ook veel goedkopere merken die kwalitatief goede horloges produceren. Voor veel mensen is de prijs één van de belangrijke aspecten van het kopen van een mannenhorloge.

Horlogebandje: welk materiaal?
Het horlogebandje bepaalt voor een belangrijk deel het uiterlijk van het horloge. Het moet goed bij de kleding passen en de persoon. Er zijn uiteenlopende stijlen horlogebanden verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit bandjes gemaakt van leer maar ook geschakelde metalen zijn veelvuldig aanwezig. De band van een horloge is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Welke kleur vind je mooi? Wat past bij je?