Niets is fijner dan op zijn tijd gebruik te kunnen maken van je eigen jacuzzi. Of dit nu alleen is na een lange werkdag of een intensieve work-out. Als je hier al de hele dag naar verlangt, kan het ook ontzettend frustrerend zijn als de jacuzzi niet schoon of slecht onderhouden is. Spa Care Brabant vertelt in dit artikel meer over het onderhouden van de jacuzzi. 

Plan vaste datums in 

Uiteindelijk vindt niemand het leuk om onderhoud te doen, maar als je te lang wacht zal je uiteindelijk nog maar weer te wachten staan en misschien zelfs een reparatie. Daarom is het ook goed om het onderhoud in te plannen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kun je ook een onderhoudscontract afsluiten met een specialist op het gebied van jacuzzi onderhoud. 

Filter tijdig schoonmaken 

De frequentie waarmee het filter schoongemaakt wordt is uiteindelijk ook afhankelijk van het aantal keer dat er gebruik gemaakt wordt van de jacuzzi, het huidige seizoen, maar ook of je het water zelf schoon probeert te houden. Wanneer je in de jacuzzi stapt met make-up, zonnebrand of douchegel heeft dit namelijk een negatief effect op de waterkwaliteit. Wat uiteindelijk weer een effect heeft op het vervangen of schoonmaken van de filters. 

Vinden van de juiste onderhoudsmiddelen 

Wanneer je hebt gekozen voor een onderhoudscontract hoef je niet al te veel onderhoudsmiddelen in huis te halen. Een aantal filters en wat chloor is dan al op zijn plaats. Anders is het belangrijk om over de juiste onderhoudsproducten te beschikken. Deze kun je vaak ook al vinden bij de specialist op het gebied van onderhoud

Jacuzzi lang niet meer gebruikt ?

Is de jacuzzi al langere tijd buiten gebruik? Dan kan het ook geen kwaad om te kiezen voor een jacuzzi monteur. Deze kan dan alles nalopen en waar nodig wat onderdelen vervangen. Denk je dat het tijd is voor een nieuwe jacuzzi? Dat kan natuurlijk ook, wellicht kun je de huidige jacuzzi gebruiken als ruilmateriaal voor de nieuwe jacuzzi.