Het familiebedrijf achter Bron Jewelry

In 1888 begonnen ze een goud- en zilversmederij in de zilverstad Schoonhoven. Sindsdien zit het juwelen vak echt in de familie. In 2000 kregen de nu eigenaren het bedrijf overgedragen, toen produceerde ze alleen niet zelfgemaakte sieraden, ze importeerden toen uitsluitend luxe, merkloze sieraden en die verkochten ze toen aan Nederlandse juweliers. Ze hadden toen toch het idee dat er iets ontbrak, en vonden het vaak ook niet flexibel werken met de fabrikanten als het aankwam op verzoeken van de klant. Toen hadden ze als bedrijf besloten het roer helemaal om te gooien. Ze gingen een eigen collectie ontwerpen in Nederland, zo konden ze invulling geven aan hun eigen ideeën, met het oog op vormgeving en kwaliteit, ze konden dan ook beter inspelen op de wensen van de klant en ze wilden graag een steentje bijdragen aan de Nederlandse ambacht. In 2001 is het langzaamaan veranderd. Ze gebruiken tegenwoordig meer dan 90% van de Bron Jewelry collectie uit eigen huis en in Nederland gemaakt, verder maken ze nog wat gebruik van een paar hoogwaardige Duitse en Italiaanse ateliers. Ze bouwen nog steeds aan de toekomst van hun bedrijf.

Al de sieraden van Bron Jewelry zijn gemaakt van goud en ze gebruiken uitsluitend natuurlijke edelstenen, parels en diamanten. Ze maken de ontwerpen vaak op een klassieke manier, maar steken het in een modern jasje. Het ontwerp is pas geslaagd als het voldoet aan een combinatie van klassiek, vrouwelijk en modern. De Bron Jewelry sieraden zijn bedoeld om vaak om te hebben, en niet alleen bij speciale gelegenheden. Je kan de sieraden dragen op de manier dat jij leuk vindt, je kan bepalen welke kleur je wilt en zelfs welke volgorde.

Je kan deze mooie sieraden kopen bij Juwelier van Willegen. Je kunt het assortiment ook bekijken op onze webshop. Wie weet draag jij binnenkort ook wel een sieraad van Bron!