Zakelijk apparatuur is op vrijwel ieder kantoor wel aanwezig. In het ene kantoorpand bevinden zich meer apparaten dan in het andere. Een apparaat dat echter in vrijwel ieder kantoor aanwezig is is een printer. Printers op kantoor zijn meestal zakelijk printers. Een zakelijke printer is dan ook handig en zeer gebruiksvriendelijk voor op kantoor. Bij de aanschaf van een zakelijke printer zijn er echter wel een aantal zaken waar je op zou moeten letten. Het is immers niet de bedoeling dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop en dat je beter een andere variant had kunnen kopen.

Wat wil je dat de printer kan?

Stel je gaat een zakelijke printer kopen, dan is het belangrijk dat de printer alles kan wat je nodig hebt op kantoor. Over het algemeen is het zo dat zakelijke printers de meeste dingen ook wel kunnen, maar het blijft slim en handig om zelf toch even de mogelijkheden na te kijken. Je wilt natuurlijk dat de printer kan printen, maar moet de zakelijke printer ook formulieren kunnen inscannen? Als dit wel een van je wensen is, let er dan goed op of de printer die je koopt deze functie heeft. Verder kun je ook nog kijken op welke wijze de zakelijke printer instant. Ook kunnen sommige printers enkel zwart wit printen. Als je wilt dat je zakelijke printer ook in kleur kan printen dien je hier wel rekening mee te houden bij de aankoop.

Type zakelijke printer

Als we het hebben over zakelijke printers zijn er in principe 3 soorten. De laserprinters zijn de eerste soort, de inkjetprinters zijn de tweede soort en de LED printers zijn de laatste soort. Bij laserprinters is het zo dat de foto door middel van een soort koker wordt geprojecteerd. Een inkjet printer is misschien wel de bekendste soort printer en deze komt ook het meest voor. Bij de inkjet printer wordt er simpelweg een afbeelding op papier gecreƫerd door middel van inkt dat op het papier terecht komt. Een LED printer is in principe bijna hetzelfde als een laserprinter. Het verschil is echter dat deze variant gebruik maakt van LED lichten in plaats van laserstralen. Bij een zakelijke printer kopen is het dus wel van cruciaal belang eerst goed te kijken wat voor soort je wilt.