Onder de categorie wat meer onbekendere merk onder de horloges staat Rado toch zeker. Tot voor kort wist ik niet dat dit merk bestond. Er is qua naamsbekendheid zeker nog wel wat te doen. Maar het is geen makkelijke markt om meer naamsbekendheid te creëren. Zo zijn de grote namen in deze markt een sta in de weg voor een wat jonger en kleiner merk. Ondanks dat het misschien geen groot bekend merk is, heeft het wel kwaliteit. Het is een sterke horloge die wel verzekert om een groot aantal jaren mee te gaan. Zo heb je misschien niet de bekendste, maar wel een zeer goede horloge aangeschaft.

Rado kenmerken

Zoals vele merken is ook Rado een Zwitsers merk. Het merk bestaat nu ruim 60 jaar en dat is voor een horloge merk vrij jong. Dit merk wil graag een hoogwaardige horloge afleveren, en doet dat door middel van bijzondere materialen. Bijvoorbeeld: hightech Keramiek, hard metaal en safferkristal. Door het gebruik van deze materialen zorgt dit merk ervoor een unieke horloge op de markt te brengen.

Meerdere modellen

Om een breder publiek te trekken heeft het merk verschillende modellen ontwikkeld. Van elk model zijn uiteraard verschillende uitvoeringen maar de 5 modellen staan in principe vast. De verschillende modellen zijn:

  • Centrix
  • Coupole
  • Hyperchrome
  • Integral
  • True

Als het om de uitstraling gaat, dan verschillen de horloges vrij veel. Maar als het gaat om zijn functie, dan zullen de horloges nagenoeg hetzelfde werken.

Kopen?

Omdat het een wat kleiner onbekender merk zijn de prijzen ook lager dan de grote merken. Met enkele uitschieters omhoog uitgezonderd zitten de prijzen toch vooral onder de 1000 euro. Wil je nu een Rado horloge kopen, dan kun je het beste naar een juwelier gaan die jou voorziet van alle informatie voor het aanschaffen van een horloge.