Ben u op zoek naar nieuwe kozijnen voor uw huis of bedrijfspand? Hebt u dan al wel eens overwogen om te kiezen voor kunststof kozijnen? Kunststof is een ideaal materiaal wat lang meegaat. Ook is het uiteraard mogelijk om kunststof kozijnen op maat te laten maken. Een gespecialiseerd zal het bij u thuis komen plaatsen en volledig afwerken. Allereerst is het goed om te weten wat kunststof kozijnen op maat inhouden.

 

Kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen worden gemaakt van polyvinylchloride, wat afgekort PVC wordt genoemd. Over het algemeen zijn deze typen kozijnen zeer goed geïsoleerd. Waar aluminium kozijnen en houten kozijnen bedekt zijn met isolerende vezels, hebben de kunststof kozijnen ook een isolerende werking. Kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm en thermisch isolerend. Dit betekend dat het kozijn weinig onderhoud behoeft en dat het goed, tot zelfs sterk, isolerend is. Het onderhoud aan het kozijn is enkel door er maandelijks een vochtig doekje overheen te halen. Geen gedoe met schuren, verven en lakken dus.

 

Keuzen

Deze kozijnen zijn leverbaar is vrijwel alle wenselijke kleuren. Ook een houtnerf is mogelijk. Deze wordt aan de binnen en buitenkant van het kozijn als het ware geplakt. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen op hout lijken. Daarnaast zijn er ook kozijnen verkrijgbaar waarbij de houtnerf in het PVC wordt gewalst. Uiteraard geeft dit een nog mooiere en natuurlijke uitstraling. Voor ieder wat wils en kozijnen op maat.

 

Prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen op maat zijn uiteenlopend. Het is raadzaam om voldoende tijd te nemen en meerdere offertes te vergelijken om een goed beeld van de prijs en kwaliteit te krijgen. Er moet wel gelet worden op de onderhoudsduurzaamheid van het kunststof. Een houten kozijn is in aanschaf voordeliger, maar het onderhoud weegt niet op tegen kunststof.

 

De Noorder

Een bedrijf die gespecialiseerd is in het leveren en plaatsen van kunststof kozijnen op maat, is De Noorder. Naast kunststof, leveren zij ook houten en aluminium kozijnen naar wens voor elke klant. Ook de beglazing van de kozijnen kan bij hen worden verzorgd. Voor meer informatie vult u het contactformulier op de website in.