Wij zijn een importeur die alleen hout levert van de beste kwaliteit. Dit is FSC gecertificeerd hout uit alle uithoeken van de aarde. Zo hebben we ook het gecertificeerde hout Okan. Deze soort hout komt eigenlijk vooral voor in West Afrika. Een opvallende kenmerk van deze houtsoort is dat de stom recht, takvrij en cilindrisch is. Ook is de stam ongeveer 20 tot 30 meter lang. Als we kijken naar de kleur van deze houtsoort is dit kernachtig geel tot een beetje goudbruin. Opvallend is ook dat deze een olijfgroenen tint beheerst. Deze is bij niet allemaal zichtbaar. Dit is ook eigenlijk weer gek. De ene boom heeft deze kleur in zich terwijl de ander deze kleur helemaal niet in zich heeft. In het licht kleurt hij ook wel eens roodbruin en koperkleurige gloed.

Okan heeft veel volume

Doordat deze houtsoort Okan een hoge volumieke massa heeft is hij moeilijk te bewerken. Dit is toch wel goed om te weten wanneer je iets wilt maken van deze houtsoort. Ook komt dit door de wisselende draadverloop van de nerven. Dit kan ook weer leiden tot een afgestompte werking. Het schaven van deze houtsoort vereist maximaal een snijhoek van 10 graden. Op die manier wordt het bewerken en afwerken en stuk eenvoudiger. De houtsoort wordt voornamelijk gebruikt in de waterbouw. Dit is bijvoorbeeld geschikt om er gordingen of damwanden van te maken. Ook kan er van deze soort grondconstructies gemaakt worden. Er worden hiervan veel bruggen gemaakt of steigers. Het hout is bruikbaar voor van alles en daarbij ook voor het maken van een prachtige terras.

Eigenschappen van deze houtsoort

De houtsoort Okan heeft veel technische specificaties die we u willen vertellen. Dit kunt u allemaal terugvinden op onze site. Dit zijn namelijk zoveel dingen om op te noemen die u beter even kunt lezen van de site.