Voor de echte koffieliefhebber is dit wellicht een lekkere milkshake. Probeer het eens met onderstaand recept.

Maar je kunt het recept vanzelfsprekend geheel naar je eigen wensen aanpassen, en zo een geheel andere milkshake maken. Zo kun je de hoeveelheid chocolade, puur of milk, verhogen of verlagen. Je neemt dan gewoon vanilleijs, en smelt zoveel chocolade als je wilt.

Je kun ook de sterkte van de koffie veranderen, een andere soort koffie gebruiken, en ga zo maar door. Met behulp van de soort koffie kun je overigens veel variëren, want er zijn nogal wat verschillende soorten koffie. Dus je hoeft niet alleen espresso te gebruiken, maar je kunt ook wat andere soorten gebruiken.

Ingrediënten

4 bolletjes chocolade ijs 2 kopjes espressokoffie 1 theelepel kaneelpoeder 1 theelepel cacaopoeder (voor de garnering) Slagroom (voor de garnering)

Bereidingswijze

Bereid de koffie en laat deze afkoelen. Plaats het niet in de koelkast om sneller te laten afkoelen, maar laat de koffie echt afkoelen totdat deze lauwwarm is. Doe vervolgens het ijs, de koffie, de melk, en het kaneelpoeder in de blender en blend het geheel tot een glad en luchtig geheel.

Serveertips

Giet het in de glazen en werk het af met een toefje slagroom en strooi er wat cacao op.

Variatietip

Voeg naar smaak aan het geheel een koffielikeur toe bijvoorbeeld Amaretto. Je kun vanzelfsprekend ook andere sterke dranken gebruiken, die wat minder naar koffie smaken. Een andere variatie wat erg goed gaat bij sterke gezette koffie, zijn stukjes rijpe banaan. Doe deze gewoon in de blender bij de rest van de ingrediënten.