Als je de HP pavilion 15 ziet staan dan lijkt het een vrij nuchtere laptop. Met een beeldscherm van 15,6” en een relatief kaal en neutraal ontwerp wordt niet iedereen direct razend benieuwd. Schijn bedriegt want Hewlett-Packard heeft een uitstekende machine neergezet met een prijskaartje dat net niet tegen peperduur aanzit. Met name het gebruiksgemak, haar prettige touchpad om specifiek te zijn mag je een plezierig succes noemen.

Met haar 15,6 inch beeldscherm en een dvd brander weegt de HP pavilion 15 2,29kg, Het scherm is echter een simpel TN display maar heeft wel Full HD resolutie, een klein puntje om te koesteren. Tegenwoordig hebben steeds meer laptops uit deze prijsklasse een IPS scherm dat beduidend mooier beeldkwaliteit oplevert. De behuizing van de Pavilion 15 ziet en voelt betrouwbaar stevig aan hoewel het simpelweg van plastic materiaal is. Wat connectiviteit betreft laat deze HP laptop ons echter in de steek. Deze machine is uitgerust met een 100 Mbit vaste netwerkaansluiting in plaats van Gigabit. Daarnaast heeft ze alleen een 150 Mbit card dat enkel met 2,4 Ghz netwerken werkt.

Zodra we kijken naar de configuratie van deze laptop zien we dat deze HP voorzien is van een dual core i5 Core processor. De prestaties zijn prima maar hedendaags echt niet meer super snel te noemen. De processor van deze HP laptop werkt samen met een 840m videokaart van GeForce met 8 Gigabyte werkgeheugen. Je kan met deze videokaart helaas niet in Full HD gamen maar het biedt uiteraard wel meer mogelijkheden dan de standaard prestaties van een i5 processor. Indien je wilt kunnen op deze HP laptop moet je dus de resoluties en grafische opties beperken. Indien je een full time gamer bent is de HP pavilion 15 wellicht niet de juiste kameraad. Van de opslagcapaciteiten krijgen we gelukkig snel weer een grijns op ons gelaat. Deze laptop is uitgerust met een 1 Terabyte SSHD maar heeft geen SSD, maar is nog altijd razendsnel vergeleken met een reguliere harddisk. In zijn geheel is de Pavilion 15 van HP dus een redelijke machine voor zijn prijskaart, de netwerktechnieken zijn de grootste minpunten van deze laptop evenals concurrentie uit dezelfde prijsklasse dat veel beter presteert. De complete review van de Pavilion 15 vind je op deze website.