Ouder worden komt met gebreken, waaronder de achteruitgang van de mobiliteit. Sommigen kiezen ervoor een scootmobiel aan te schaffen of te huren, anderen zien dat niet zitten en zitten langzaam maar zeker steeds meer aan huis gekluisterd. Om het contact met de buitenwereld niet totaal te verliezen, biedt de moderne technologie een uitkomst voor deze groep mensen. De iPad is een ideaal middel hiervoor: hij is niet moeilijk te bedienen en je kunt er ontzettend veel mee. Voor jonge mensen is een dergelijk apparaat een eitje om te bedienen, maar voor ouderen kan het een uitdaging zijn. Dat is de reden dat er een speciale uitgave “iPad voor senioren” (van icreate magazine) handleiding op de markt is gekomen.

Duidelijke uitleg in begrijpelijke taal

In deze gids wordt het gebruik van de tablet van Apple stap voor stap en op eenvoudige wijze uitgelegd. Zo kunnen ouderen alles uit hun iPad halen. iPad voor Senioren bevat een kleine 150 pagina’s aan handleidingen en tips voor het gebruik van de iPad. Zo komt de geschiedenis van de iPad aan bod, maar ook hoe de toegangscode werkt en hoe je accounts moet maken en in moet loggen. Alle apps die al op de iPad aanwezig zijn als je hem uit de doos haalt, worden stuk voor stuk uitgelegd in begrijpelijke taal. Een echte aanrader dus voor ouderen die voor het eerste en iPad aan hebben geschaft of er al één hebben en er meer van willen weten.

Eenzaamheid tegengaan

Het internet biedt mensen, vooral senioren, de kans om eenzaamheid tegen te gaan. Als je met de tijd minder mobiel wordt, kan het internet dit compenseren. Men hoeft de deur niet meer uit voor contact en connectie met de buitenwereld, maar dan moet je wel comfortabel zijn met moderne technologie. Dat is vaak niet het geval en daarom biedt de iPad voor senioren handleiding uitkomst.