Een nieuw jaar, dat betekent dat we weer nieuwe smartphone releases kunnen verwachten. Wat worden de nieuwe verassingen van 2015 en waar kunnen we dit jaar zoal naar uitkijken? Let op: dit is geen vergelijking tussen de aankomende smartphones, ze zijn ten slotte nog niet eens uitgebracht om er een goed oordeel over te kunnen vellen.

Ik gebruik zelf nog steeds de Samsung Galaxy S4, die inmiddels toch al bijna twee jaar oud is. Des ondanks vind ik het nog steeds een uitstekende telefoon en vraag me af of de Samsung Galaxy S5 een grote stap voorwaarts is. Wat worden de smartphone toppers van 2015? Hierbij onze top 5,

Samsung Galaxy S6

De succesvolle Galaxy lijn van Samsung brengt dit jaar de S6 uit. Als we de verhalen mogen geloven wordt dit eindelijk de eerste smartphone uit de Galaxy lijn die een metalen behuizing krijgt, waardoor de telefoon steviger aanvoelt en luxer oogt. Dit mag ook wel eens tijd worden want tot de Samsung Galaxy S5 bestond de behuizing uit plastic materiaal. Uit een persbericht van Samsung blijkt zelfs dat de Samsung Galaxy S6 evenveel geheugen krijgt als een laptop, namelijk 4GB.

HTC One M9

Ook HTC komt dit jaar met een nieuwe smartphone, de HTC One M9. Hiermee lijkt HTC haar succesvolle lijn door te zetten en alles wijst erop dat deze nieuwe smartphone weer een groot succes zal worden. De HTC staat bekend om haar prachtige metalen behuizing, dit kunnen we ook verwachten met de nieuwe HTC. De HTC One M9 wordt net zoals de Samsung Galaxy S6 verwacht in maart dit jaar.

OnePlus 2

De OnePlus One wist vorig jaar te verassen door de uitstekende specificaties die de telefoon te bieden heeft in combinatie met het relatief lage prijskaartje. De grote vraag is nog in hoe verre de OnePlus 2 gaat verbeteren ten opzichte van zijn voorganger en kan de prijs nog steeds zo laag gehouden worden?

LG G4

Als we de nieuwsberichten mogen geloven kunnen we dit jaar weer uitstekende specificaties verwachten van de LG G4. Een opvallend feitje is dat het scherm iets kleiner zal zijn dan de voorganger, zodat het toestel beter te bedienen is met één hand. Ook lijkt het erop dat de LG G4 wordt voorzien van een 16 megapixel camera.

Sony Xperia Z4

Ook Sony komt dit jaar met een een nieuwe smartphone, de Xperia Z4. Alhoewel de vorige smartphones van Sony degelijke telefoons zijn, hopen we dat de Xperia Z4 innovatiever zal zijn. We kunnen in ieder geval een betere camera, accu en geheugen verwachten.