Door het gebruik van smartphones, tablets en het veel gamen achter de televisie worden de ogen steeds eerder en steeds sneller slechter. We kunnen soms niet meer de juiste letters en cijfers zien en halen zo beetje alles door elkaar heen. Ook krijgen we last van hoofdpijn omdat onze ogen te veel moeite moeten doen tijdens het kijken. Na een test bij de opticien is het inderdaad gebleken dat de kwaliteit van de ogen achteruit is gegaan. Je moet dus een keuze gaan maken tussen een bril of lenzen. Maar waar moet je dan daadwerkelijk rekening mee houden. Het is goed mogelijk dat je liever geen bril draag omdat je met sport bezig bent, maar met lenzen moet je ook lensvloeistof aan schaffen. Zo zijn er voor allebei de opties wel het één en ander te zeggen.

Lenzen

Als ervoor kiest om lenzen te kopen, dan moet je ervan bewust zijn dat je eens in de zoveel tijd de lenzen wel moet vervangen. Ook moet je elke keer de lenzen schoonmaken met bepaalde lensvloeistof om zo infecties bij je oog te voorkomen. De voordelen zijn dat je met lenzen wel gewoon de bewegingsvrijheid hebt die je normaal ook hebt, en dat niemand ziet dat jij lenzen draagt.

Bril

Een bril draag je vooral voor de rust van je ogen. Je ogen hoeven geen extra moeite te doen om goed te kunnen zien en het hebt gewoon minder zorgen. Je hoeft je niet bezig te houden met lensvloeistof.  Of om de zoveel tijd nieuwe lenzen kopen. Een bril is wel duurder een met sporten is de kans dat deze kapot gaat wel een stukje groter.

Allebei de opties hebben zo zijn voordelen en nadelen. Wil je weten wat het beste voor jou is? neem dan contact op met een opticien of kijk voor alle opties op de website van dezelfde opticien.