Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die slechtere ogen hebben. De redenen kunnen hiervoor erg verschillend zijn. Maar het kan niet los worden gezien met het gebruik van smartphones, tablets en televisieschermen. We kijken steeds meer per dag naar een scherm waardoor je slechtere ogen krijgt. Ondanks dat we dit gegeven weten blijven we het toch doen. Dan maar de gevolgen van het hebben van slechtere ogen. Je moet dan een bril of je neemt lenzen. Deze keuze is niet heel makkelijk want voor beide opties zijn voordelen en nadelen. Nu ga ik een aantal voor- en nadelen benoemen die met lenzen te maken heeft. Bij lenzen hoort ook lensvloeistof, maar daar ga ik het hier ook over hebben.

Voordelen

Het hebben van lenzen kent zeker een aantal voordelen. Zo heb je met sporten geen last van een bril op je hoofd, je kunt lekker bewegen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er bijvoorbeeld een bal tegen je bril aan komt. Ook heeft het hebben van lenzen de voordeel dat je niet ziet dat jij slechtere ogen hebt. Je ziet de lenzen niet zitten.

Nadelen

Natuurlijk heeft het hebben van lenzen ook de nodige nadelen. Zo ben je na de aankoop van lenzen nooit meteen klaar en moet je daarbij ook lensvloeistof kopen. Lensvloeistof is eigenlijk verplicht om de lenzen goed schoon te houden en daarmee ervoor te zorgen dat er geen infecties rond je ogen komen. Lenzen biedt ook minder gemak aan dan een bril, een bril zet je op en je kan verder, bij lenzen moet je deze elke dag, of paar dagen in en uit doen.

Lenzen bestellen

Wil jij toch graag lenzen en de daarbij horende lensvloeistof bestellen? Neem dan eens contact op met je opticien. Wil je kijken naar alle mogelijkheden, dan is het goed om even de website te bekijken.m