Wanneer je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat maken, zijn er tal van dingen die je er kunt doen. Denk aan kamperen, mountainbiken, golfen, bergbeklimmen, skydiven, skiën, snowboarden, wildwatervaren, windsurfen, vissen en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel dingen te zien zoals wilde dieren, vulkanische plateaus, gigantische fjorden, regenwouden en kristalheldere meren. Maar wanneer je een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat maken en beperkt de tijd hebt, zul je keuzes moeten maken uit al die activiteiten. Daarom hier een paar tips met de mooiste gebieden en leukste to do’s, zodat je gegarandeerd vol enthousiasme terug denkt aan je vakantie in Nieuw-Zeeland!

Tip 1: Ontdek het magische Lake Wanaka

Lake Wanaka is het op drie na grootste meer van Nieuw-Zeeland en vind je op het Zuidereiland. Het meer wordt omringt door besneeuwde bergtoppen en is een magische omgeving die je niet snel vergeet. Je kunt hier geweldige wandeltochten maken, kajakken, vissen en skydiven!

Tip 2: Spot wilde dieren in Kaikoura

Kaikoura ligt aan de oostkust van het Zuidereiland en is een van de beste plekken om wilde dieren te spotten. Zo kun je er walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns, stormvogels en verschillende soorten albatrossen vinden. Wil je je reis helemaal onvergetelijk maken? Ga dan met de wilde dolfijnen zwemmen!

Tip 3: Ga naar de wereldberoemde hamburgerbar in Queenstown!

Trek gekregen na al die wandelingen en activiteiten? Ga dan eens naar Fergburger in Queenstown. Deze hamburgerbar is wereldberoemd en zeker de moeite waard om langs te gaan. Daarnaast is Queenstown zelf ook een heel leuk dorp, met prachtige uitzichten, avontuurlijke sporten en gezellige kroegen.

Tip 4: Beklim de glinsterende Franz Josef Glacier

Deze gletsjer, met haar prachtige pieken, blauwgroene ijsgrotten en diepe gletsjerspleten is met recht de mooiste van Nieuw-Zeeland. De gletsjer is door middel van diverse tracks met verschillende niveaus gemakkelijk te bereiken. Tip: ga vroeg in de ochtend, want later op de dag ontstaat er vaak bewolking, waardoor het uitzicht minder wordt.

Tip 5: Wai o Tapu Thermal Wonderland

In de buurt van Rotorua op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt het geothermische gebied Waiotapu Thermal Wonderland. Hier vind je de meest mooi gekleurde kraters, geisers en meren. Het is een bijzonder natuurverschijnsel, dat ontstaan is na een uitbarsting van de Tarawera vulkaan. Je valt hier letterlijk van de ene verbazing in de andere door de bizarre kleuren van dit fenomeen!

Tip 6: Huur een camper als je in Nieuw-Zeeland bent

Last but not least, ga een camper huren tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland. Zo kun je het land in je eigen tempo ontdekken en genieten van de prachtige landschappen onderweg. Zorg wel dat je een self-containing camper huurt, want die mag je overal parkeren. Zo ervaar je de ultieme vrijheid en kun je gaan en staan waar je wilt!

Meer tips, info of advies over Nieuw-Zeeland

Wil je graag meer tips, informatie of advies over je droomreis naar Nieuw-Zeeland? Neem dan eens contact op met Pacific Island Travel. Dé specialist op het gebied van rondreizen en campers huren in Nieuw-Zeeland!!