Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Vakantie vieren op een eiland? Kies voor de Wadden!

Een paspoort heb je niet nodig voor een unieke vakantiebestemming die door water omringd wordt. Ervaar de tijd van je leven op het prachtige Ameland!

Hartstikke leuk hoor, een paar weken zon, zee en strand. Maar moet je daarvoor zo ontzettend ver uitwijken naar al die aantrekkelijke zuidelijke oorden die helemaal volgepropt worden met mensen die hetzelfde idee hebben?

Nee hoor! Ook al zullen we niet ontkennen dat ook Ameland een populaire bestemming is, je bent er vrij om te gaan en staan waar je wilt. En aangezien zoveel verschillende mensen zoveel uiteenlopende interesses hebben, is het een plek voor nagenoeg iedereen. Verdiep je in de cultuur en geschiedenis van het eiland, trek de beeldschone natuur in, bezoek een uitkijkpunt voor adembenemende vergezichten of wees deelgenoot van de vele verschillende activiteiten die op dit schitterende Waddeneiland georganiseerd worden!

Ameland

Een belangrijk onderdeel van iedere cultuur is de oorspronkelijke taal. Veel dialecten sterven uit, ook op de Waddeneilanden. Alle Waddeneilanden? Nee, één klein door water omringd gebied blijft moedig weerstand bieden aan de tand des tijds en de drang naar vernieuwing en maakt het de intrede van het vastelandse gedachtegoed bepaald niet gemakkelijk. Kortom, Amelands wordt nog volop gesproken en is levendiger dan ooit!

Bovendien worden eeuwenoude tradities hier in stand gehouden. Waar sommige hiervan publiekelijk zijn, worden anderen slechts afgeschermd van de buitenwereld gebezigd. Eén hiervan is Sunneklaas, een Amelandse versie van het Sinterklaasfeest die ook op 5 december wordt gevierd. Dit feest is enkel toegankelijk voor bewoners en buitenstaanders wordt dan ook verzocht om weg te blijven. Je bent gewaarschuwd…

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

Nou, behoorlijk wat! Het hele jaar zit je goed voor wedstrijden en andere activiteiten op het gebied van sport. Wat dacht je van wieler- en hardloopwedstrijden over het hele eiland of een spannende zeilcompetitie? Machtig om naar te kijken maar voor de avontuurlijk ingestelde sporter nog leuker om aan deel te nemen!

Ook aan muziekfestivals is er op Ameland geen gebrek. Wat ook je favoriete genre is, in ieder seizoen komt er wel een klein- dan wel grootschalig evenement op de proppen met artiesten en liederen die jou in vuur en vlam weten te zetten.

Je vakantiehuisje op Ameland is echter niet compleet wanneer je tijdens een van je vele wandeltochten niet Bornrif hebt bezocht, de karakteristieke vuurtoren die over het eiland uitkijkt. Tenzij je hoogtevrees hebt, natuurlijk! Het schitterende uitzicht vanaf dit punt is echter niet te versmaden.

Dus, waar wacht je nog op? Boek die vakantie en pak die koffers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top