Oostenrijk krijgt van alle vakantielanden die Nederlanders hebben aangedaan in 2014 de beste beoordeling, volgens vakantiebeoordelingssite Zoover. Op Zoover kunnen mensen hun ongezouten mening geven over hun hotel, maar ook over het plaatsje en het land. Mensen kunnen al vanaf 2006 gebruik maken van deze beoordelingssite die dan ook zeer geliefd is bij de reiziger. Zoover is tot deze conclusie gekomen aan de hand van 2,8 miljoen beoordelingen. Het cijfer dat men Oostenrijk geeft is maar liefst een 8,18. Op de tweede plek volgt Portugal als vakantieland op de voet met het rapportcijfer 8,17. Op de derde plek eindigt Spanje met een 8,03 als beste vakantieland van 2014.

Frankrijk

Frankrijk is al jaren het populairste vakantieland van Nederlanders, maar toch wordt dit land niet zo heel goed beoordeeld. Frankrijk eindigt op de tiende plaats met een 7,88. Veel mensen gaan op wintersport in Frankrijk en dat viel afgelopen jaar wat tegen. In de zomer scoort Frankrijk wel een stuk beter dan in de winter.

Nederland campingland

Opvallend was dat Nederlanders afgelopen jaar hun vakantie beter scoorde dan een jaar eerder. Gemiddeld kreeg de vakantie van de Nederlander een 8,15 wat vorig jaar een 8,12 was. Vooral de toeristen die overnachtten in een Bed & Breakfast scoorden hun vakantie beduidend beter met maar liefst een 9,17 gemiddeld voor de accommodatie. Uit het onderzoek van Zoover blijkt dat Nederlanders echte kampeerders zijn over het algemeen. De Nederlandse campings scoorden namelijk van alle accommodaties het beste met een 8,4 gemiddeld. Op de tweede plek staan de campings in Oostenrijk met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 en op de derde plek komen de campings in Bella Italia met een gemiddeld cijfer van 7,9.

Portugal

Wij zijn benieuwd of Portugal aankomend jaar Oostenrijk gaat overtreffen, gezien het feit dat ze het nu hebben moeten afleggen met slechts één honderdste punt. Portugal heeft al prachtig mooie stranden en authentieke en pittoreske dorpjes. Ook een vakantiehuis noord Portugal is zeer populair onder Nederlanders, dus we zullen het gaan zien!