Ben je van plan om binnenkort een zeiltocht te maken, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Dan is deze blog zeker de moeite waard om even te lezen. Met deze tips houd jij je zeiltocht ontspannen én veilig! Zeilboot huren? Lees hier waar je ook zeker niet moet vergeten bij het huren van een zeilboot.

Mag ik eigenlijk wel een zeilboot huren?

In Nederland mag je een Zeilboot huren zonder vaarbewijs of zeilcertificaat. Wel mag de boot dan niet langer dan 15 meter zijn en niet sneller dan 20 kilometer per uur. Toch is het wel verstandig om wat ervaring te hebben, want zo’n 15 meter lange zeilboot vraagt eigenlijk gewoon om ervaring. Daarnaast is het ook wel zo handig als je weet wat de regels zijn op het water. Heb je nog helemaal geen ervaring met zeilen? Zorg er dan voor dat je één of twee bemanningsleden meeneemt die wel de ervaring hebben. Zo weet je in ieder geval zeker dat de taken aan boord goed uitgevoerd worden en hoef je ook niet in paniek te raken als je even niet meer weet wat je moet doen.

Verhuurmaatschappij kiezen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de juiste verhuurmaatschappij kiest. Bij het kiezen van een verhuurmaatschappij raad ik je aan om rekening te houden met de volgende factoren: gebied, natuurplekken, steden, havens in de buurt, kwaliteit van de zeiljachten, service, prijs en beschikbaarheid.

Genieten

Heb je de juiste zeilboot gevonden? Zorg ervoor dat je op tijd een zeilboot huurt, zodat je er ook zeker van kan zijn dat je dat ene weekendje de zeiljacht kan huren. Ben je nog op zoek naar een partij voor Zeiljacht verhuur? Ga dan eens naar de website van Enjoysailing. Enjoysailing is een grote en professionele zeiljacht verhuurder met een eigen vloot van meer dan 105 zeiljachten. Ga voor een goede start van jouw zeilvakantie en geniet vooral van de reis!