Een website bouwen binnen enkele minuten, is dit wel een professionele website en kan iedereen het? Ja! Zelfs ervaren webbouwers en designers maken gebruik van WordPress vanwege de simpliciteit en de betrouwbaarheid van het systeem.

Wat is WordPress en hoe werkt het?

WordPress is begonnen als een blogplatform. Het platform was voor iedereen toegankelijk om eenvoudig en snel een blog online te zetten. Vanwege de populariteit van het systeem is WordPress uitgegroeid tot een volledig contentmanagementsysteem.

Het systeem zit zeer eenvoudig in elkaar en in principe heb je niet eens de kennis nodig waar het systeem precies uit bestaat. Hier kom ik later op terug. Het is overigens wel makkelijk dat je precies weet waar je website uit bestaat. Met WordPress maak je gebruik van een aantal bestanden, deze bestanden zijn gratis te downloaden van de WordPress-website. De bestanden maken een connectie met een database, in een database wordt alle data opgeslagen. Wees niet bang, tegenwoordig heb je deze kennis al niet meer nodig en wordt alles automatisch aangemaakt tijdens de installatie. Je hoeft nog maar op drie knoppen te klikken en je volledige website staat online.

De installatie van WordPress

WordPress is tegenwoordig te installeren binnen vijf minuten met behulp van een aantal klikken. Met behulp van Installatron installeer jij direct jouw website. Wanneer jij jouw domeinnaam en webhosting aanschaft dan is het belangrijk dat de webhoster gebruik maakt van DirectAdmin. DirectAdmin biedt namelijk Installatron aan. Je hoeft met Installatron alleen nog maar een beheerdersaccount voor WordPress aan te maken. Tevens heb je extra mogelijkheden zoals het automatisch updaten van je website of het automatisch aanmaken van back-ups. Bekijk nu ook de WordPress handleiding.

Extra mogelijkheden voor jouw website

Je kunt overigens je website heel eenvoudig uitbreiden met allerlei plug-ins. Zo zijn er bijvoorbeeld plug-ins om een webshop op te zetten, beter vindbaar te worden of je kunt een foto-album toevoegen aan jouw website.

Let overigens wel op dat de plug-ins compatible zijn met de laatste versie van WordPress en controleer of de plug-in recent nog ge-update is. Zo voorkom je beveiligingslekken in jouw website.