De kunst van leadgeneratie

Je bent ondernemer en je hebt net je nieuwe website gelanceerd. Naar grote tevredenheid, want hij ziet er fantastisch uit. Een goed marketingplan had je al, dus laat de magie van je nieuwe website zijn werk maar doen! Een half jaar later ben je echter nog niks verder. Je website heeft nooit naar behoren gepresteerd en heeft de verwachtingen niet eens een beetje waar gemaakt. Je besluit in Google Analytics te kijken naar de statistieken van je website en ziet daar tot je grote schrik dat je website bijna nooit bekeken wordt. Vind je het gek dat je mooie, flitsende website geen resultaten oplevert?

Leadgeneratie vraagt om vindbaarheid

Online leadgeneratie

Als 100 bezoekers op je website komen en 3 vullen je contactformulier is, dan is je conversieratio 3%. Perfect, voor elke 100 bezoekers op je site heb je 3 nieuwe leads! Die leadgeneratie stagneert echter totaal wanneer die 100 bezoekers nooit op komen dagen. Een mooie website is leuk, maar zolang je geen bezoek hebt is je website totaal ineffectief. Een belangrijk onderdeel van leadgeneratie is dan ook zorgen voor online vindbaarheid. Er is een aantal manieren om dit te doen. Allereerst kun je natuurlijk offline je website promoten: reclameposters, advertenties op de radio, of simpelweg door middel van mond-op-mond reclame. Daarnaast is het echter ook belangrijk om je webpresence te vergroten, onder andere door activiteit op de verschillende sociale media: Facebook, Twitter, Instagram, etc. De meest effectieve manier om je online vindbaarheid te vergroten is echter je positie in google verbeteren.

SEO is cruciaal voor leadgeneratie

Waar klik jij meestal op als je zoekt in Google? Ergens tussen link 1 en 5? Juist, net als de meeste mensen. Sterker nog, bijna niemand kijkt verder dan de eerste pagina van Google! Zorg dus dat je bij de eerste 10 zoekresultaten zit, anders kun je je online vindbaarheid wel schudden. Hoe doe je dat dan? SEO (Search Engine Optimization) is het zo goed mogelijk vindbaar en relevant maken van jouw website door Google. Als jouw website vindbaar en relevant is, dan kom je hoger in de zoekresultaten. Hoewel dat simpel klinkt, is SEO nog niet eenvoudig. Zelf heb ik gelukkig een uitstekende SEO partner gevonden: Webstijl. Voor niet al te veel geld hebben zij mijn complete SEO gedaan en met succes, mijn website genereert nu veel meer bezoekers! Ik zou daarom iedereen die SEO wil gaan doen aanraden om eens te kijken op www.webstijl.nl/leadgeneratie.