Kom erachter met wie je te maken hebt
Blijf vragen stellen aan de ander om erachter te komen wie hij of zij is. Een vraag die niet mag missen is Waar woon je?. Leer ook meer over wat de persoon voor werk doet. Het is eveneens leuk om te weten hoe iemand de vrije tijd doorbrengt. Vergeet eveneens niet vragen te stellen over hoelang degene vrijgezel is. Zo zijn er nog veel meer vragen die je kunt stellen om meer te weten te komen over de andere persoon. Het gaat erom dat je op de date een zo goed mogelijk beeld hebt van de ander. Natuurlijk is de klik belangrijk maar er komt meer bij kijken dan alleen de fysieke aantrekkelijkheid. De andere eigenschappen van de persoon zijn net zo belangrijk.

Vragen die je niet kunt stellen op een date
Je kunt het niet over alle punten hebben tijdens het daten. Wat je niet kunt vragen zijn dingen die privé zijn. Een voorbeeld van zo’n onderwerp zijn vragen over ervaringen met seks. Het zijn meestal mannen die het vroegtijdig over privé zaken willen hebben. Het grootste gedeelte van de vrouwen vindt dit niets. Tijdens het daten zijn niet alle gespreksonderwerpen fatsoenlijk om naar te vragen. Het is niet fatsoenlijk om het te hebben over slaapkamergeheimen. Deze onderwerpen kunnen niet besproken worden tijdens het daten. Praten over je ex wordt ook niet geapprecieerd. Het is onfatsoenlijk om hierover te praten.

Gespreksonderwerpen waar je het wel over kunt hebben op een date
Een dood punt in het gesprek tijdens de date is niet prettig. Wanneer je door de gespreksstof heen raakt dan zijn er onderwerpen die in elk gesprek gebruikt kunnen worden. Dit is een gespreksonderwerp zoals films. Door deze onderwerpen leer je de smaak van een persoon kennen. Het geeft ook een bruikbaar inzicht of de ander dezelfde smaak heeft.