Zodra het goed weer is wil je misschien heel graag buiten zitten. Dat is heel logisch maar dan zit je niet te wachten op allerlei mensen die bij je komen gluren of het heel interessant vinden om te kijken wat je aan het doen bent. Om dit een halt toe te roepen en meer privacy te krijgen is het plaatsen van een schutting een hele goede oplossing.
Een schutting geeft meer privacy en zo kun je ongestoord zonder mensen die komen gluren lekker in het zonnetje buiten zitten. Voor dat je de schutting gaat plaatsen is het verstandig om eerst de goede hoogte te bepalen. De bedoeling is dat de schutting je meer privacy geeft. Dat houdt in dat de schutting hoog genoeg moet zijn om privacy te kunnen garanderen. Als je meer privacy wil dan moet de schutting ongeveer een meter tachtig hoog zijn.

Een schutting zorgt voor rust en geeft meer privacy

Heb je geen zin om iedere keer bij goed weer de buurvrouw in haar eigen tuin te zien zitten en wil je meer rust. Dan wordt het misschien tijd om een schutting te plaatsen. Dat is de manier om meer privacy en rust te krijgen als je eens een keer met je eigen gezin een beetje privé buiten wil zitten. Door het plaatsen van een goede schutting op de juiste hoogte kun je dit probleem heel gemakkelijk en direct oplossen. Natuurlijk moet je dit wel overleggen met de buren. Je kunt niet zomaar een erfafscheiding plaatsen zonder dat je de buren daarvan op de hoogte stelt of overleg hebt gehad over de hoogte en het soort schutting. Ook al krijgen de buren hierdoor ook meer privacy. De buren moeten in dit geval wel tegen de schutting aankijken die jij uit gaat zoeken. Heerlijk buiten zitten zonder dat er mensen gluren. Met een schutting krijg je meer rust en privacy.