Inmiddels zijn we aangekomen in eind oktober. Het jaar zit er alweer bijna op. Heeft u al kerstpakketen uitgezocht voor uw personeelsleden? En relatiegeschenken voor klanten en leveranciers waarmee u het contact goed wilt onderhouden? Vrijwel iedereen kunt u gelukkig maken met een lekkere wijn. Verpakken in de mooiste wijndozen met een persoonlijke boodschap en u bent klaar om te gaan!

Wijndozen – Welke wijnen?

In onderstaande tabel leest u welke wijnsoorten het meest gedronken worden, de kenmerken van de wijn en de gerechten waarbij u de wijnen het best kan drinken. Op deze manier weet u zeker dat u goed zit.

Rode wijnen Kenmerken Best te drinken bij?
Bordeaux De Bordeaux kenmerkt zich aan de krachtige en fruitige smaak, met een vleug van vanille. Deze wijnen komen los goed tot hun recht maar zijn het best te drinken bij vleesgerechten.
Cabernet Sauvignon De Cabernet heeft een kenmerkende diep rode-paarse kleur. Het fruitige aroma wordt ondersteund door de nodige tannine. Cabernet wijnen combineren goed bij biefstuk, entrecote, pizza en pittige kaassoorten. Ook voor een BBQ is de Cabernet aan te raden.
Rioja In de Rioja wijnen is een kruidig aroma niet onbekend. De wijn wordt versterkt door fruittinten en vanille. De Rioja is het lekkerst bij rood of wit vlees, gevogelte en paella.
Witte wijnen Kenmerken Best te drinken bij?
Chardonnay Deze wijn heeft een subtiele smaak, bomvol aroma’s van passievrucht, ananas en mango. De Chardonnay komt goed tot zijn recht bij schaaldieren, pastagerecht en kip. Maar ook als losstaand aperitief doet de wijn het goed.
Sauvignon blanc De Sauvignon blanc heeft een uitgesproken smaak vol met aroma’s van kruisbessen, bosvruchten, olijven en citroenschil. Soms wordt hier vuursteen aan toegevoegd. Op een hete zomerdag komt de wijn het best tot zijn recht. Het is een echte dorstlesser die ook bij mosselen, oesters en gegrilde of gepocheerde vis goed smaakt.

Wilt u meer informatie over de wijndozen om de wijnen in te verpakken? Neem geheel vrijblijvend contact op.