De winter is in aantocht en de kou zit in de lucht. Het aantal gewassen in de groentetuin neemt steeds verder af, maar dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal niets meer hoeft te doen aan jouw groentetuin. Uiteraard moet je de tuin goed blijven onderhouden, de grond bemesten en op het juiste moment omspitten. Echter kan je ook in de winter doorgaan met het verbouwen van groenten. Dan moet je dit wel onder glas of binnenshuis doen. Maar groentezaden kopen kan je dus het hele jaar door doen. Wat de mogelijkheden zijn, lees je hier.

 

Diverse groentezaden kopen

Niet alle groenten zijn geschikt om in de winter te verbouwen, maar er zijn genoeg groentesoorten die je wel in dit jaargetijden kunt verbouwen. In november kan je knoflook en sjalotten planten. Zolang de grond nog los is en het niet vriest, kan je deze zaadjes in de volle grond planten. Ook de zaadjes van tuinbonen kan je in deze periode nog proberen. Doe dit wel enkel in warme gebieden van de tuin. Dan gaat het dus om de delen waar de zon gedurende de dag op staat.

 

In december valt er ook genoeg te doen in de groentetuin. Zo kan je de wortelkluiten van een rabarber planten. Dit zijn dus gewassen die je uit plant. Buiten in de volle grond valt er weinig te beginnen in de moestuin. Je kan wel nieuwe groentezaden kopen om kruiden of spinazie onder glas of in een bak op de vensterbank te verbouwen. Als de plantjes groot genoeg zijn kan je ze in het voorjaar uitpoten in de volle grond.

 

In het nieuwe jaar kan je over het algemeen weer wat meer gaan poten en zaaien in de volle grond. Denk dan aan tuinbonen, sla, zomerkolen en spinazie zaadjes. De groentezaden kopen, doe je dan wel bij een speciaalzaak. Bezoek de webshop van De Hobbytuinder. Hier kan je de beste kwaliteit groentezaden kopen.