Vanwege de hoge kosten van een nieuwe smartphone, zoals de iPhone 6 of de Samsung Galaxy S7, vinden veel mensen het belangrijk om hun telefoon te beschermen tegen krassen, stof en ander vuil. Een manier om dit te doen is door gebruikt te maken van een screenprotector.

Mensen gebruiken screenprotectors om de LCD en OLED schermen van hun smartphones en andere elektronische apparaten te beschermen. De technologie die gebruikt wordt in deze beschermers werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Amerikaanse leger als een manier om de bladen van een helikopter en elektronische displays te beschermen tegen schurende deeltjes in ruwe omgevingen.

Ze zijn gemaakt van flinterdun doorzichtig plastic of gehard glas en de transparantie zorgt ervoor dat gebruikers vaak niet eens beseffen dat er een screenprotector op hun telefoon zit. Voorheen was het nog nodig om een screenprotector perfect uit te snijden voor het formaat van je display. Tegenwoordig komen screenprotectors in specifieken maten voor bijna alle verkrijgbare smartphone modellen.

PanzerGlass

Screenprotectors van de hoogste kwaliteit komen van het merk PanzerGlass. Een PanzerGlass screenprotector is gemaakt van transparant glas en is slechts 0,4 mm dik en weegt 7 gram. PanzerGlass is 9 keer sterker dan normaal glas. Zelfs sleutels of een scherp mes komen er niet doorheen. In Nederland zijn PanzerGlass screenprotectors onder andere te koop bij de webshop Green Mobile. Zij hebben een uitgebreid assortiment screenprotectors voor alle populaire smartphone modellen.

Iedere smartphone eigenaar moet voor hemzelf nagaan of een screenprotector nodig is. Wil je zonder zorgen je nieuwe iPhone kunnen gebruiken? Dan is het slim om een goede screenprotector erbij te nemen. Als je de telefoon de volgende keer onverwacht laat vallen is er niets aan de hand! Daarnaast kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de screenprotector weer te verwijderen zonder sporen achter te laten op het display van je smartphone.