In 2014 onthulde Apple een nieuwe smartphone genaamd de iPhone 5c. Het toestel is niet de goedkope iPhone, zoals van te voren werd gedacht. De iPhone 5c is de directe opvolger van de iPhone 5, alleen verpakt in een ander jasje. De specificaties van de iPhone 5 en iPhone 5c komen nagenoeg met elkaar overeen. Je zal dan denken waarom heeft Apple een bestaande smartphone van nieuw elan voorzien, nou dat heeft Apple gedaan om de iPhone enigszins toegankelijker te maken en om het vlaggenschip destijds de iPhone 5s een verkoop boost te geven.

De iPhone 5c heeft gediend als lokkertje. De iPhone 5c met een abonnement was niet veel duurder dan de iPhone 5s. Consumenten gingen naar de winkel om de iPhone 5c te bekijken en misschien te kopen maar kwamen de winkel uit met een iPhone 5s. Dit om de simpele reden dat je voor honderd euro meer het nieuwste toestel in handen hebt en je nog jaren vooruit kunt met de smartphone. Dankzij de iPhone 5c heeft Apple in 2013 een verkooprecord neergezet met de iPhone 5s.

Overal verkocht Apple al heel veel meer smartphones maar dit heeft niet gelegen aan de verkoop van de blauwe, gele, groene, witte of roze iPhone 5c. Het toestel is een tegenvaller en zelfs CEO Tim Cook heeft aangegeven dat de iPhone 5c een vergissing is geweest, maar dat het wel bij gedragen heeft aan de verkoop van de iPhone 5s. Omdat de iPhone 5c een vergissing is geweest kunnen we ook wel melden dat er geen opvolger komt van het kleurrijke toestel.

Een iPhone 6c? Zet dat maar uit je hoofd

Eerder dacht men nog dat Apple bij de lancering van de iPhone 6 ook een weer een goedkopere versie ging lanceren maar dat heeft het bedrijf niet gedaan. Inmiddels weten we dat Apple twee fantastische toestellen op de markt heeft gebracht, namelijk de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Deze smartphones zijn een schot in de roos gebleken en daarom is het ook niet in te denken dat Apple dit najaar een iPhone 6c gaat lanceren als een goedkopere variant.