Een hond is de beste vriend van de mens. Het zijn trouwe metgezellen en ze hebben veel aandacht en liefde nodig, voor de mensen die een hond in huis nemen is dat dan ook geen probleem. Een hond wordt al gauw opgenomen in de familie en iedereen zal er zeer gehecht aan raken.

Iedere hond heeft natuurlijk ook een eigen karakter, zo is er voor iedereen wel een passende hond te vinden. Sommige kiezen een hond om te waken, een ander wil er mee op jacht, maar natuurlijk kun je ook een hond nemen voor de gezelligheid. Er zijn ontzettend veel rassen en ieder ras heeft weer onderscheidende eigenschappen.

Maar stel je eens voor dat je trouwe viervoeter vermist raakt? Helaas komt dit wel eens voor, maar dit hoeft natuurlijk niet te zijn dat die niet van je houdt. Je hondje kan bijvoorbeeld de weg zijn kwijtgeraakt nadat hij ergens achteraan gerend is. Dit is niet alleen vervelend voor het baasje maar ook voor de hond zelf, hij is immers zijn huis kwijt.

Het is dan ook verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld je hond laten chippen zodat deze opgespoord kan worden. Je moet dan wel contact opnemen met de dierenarts of dierenambulance en dit kan veel geld kosten, maar het is natuurlijk belangrijker dat je metgezel gevonden wordt.

Een goedkopere en eenvoudige maatregel is om je diertje een dierenpenning te geven. Op deze penning kun je bijvoorbeeld je telefoonnummer laten graveren. Op deze manier kan de persoon die de hond vindt meteen contact opnemen met het baasje. Dus als je huisdier door iemand anders wordt gevonden dan is hij vaak nog sneller thuis dan wanneer je hem via de chip moet gaan opsporen. Daarnaast zijn dierenpenningen in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar, dus het is ook nog een hippe accessoire voor je viervoeter.