Een ambtenaar James Caroll Butler heeft zijn collega vast ergens heel boos om gemaakt. Hij dronk namelijk ongemerkt koffie uit een koffiepot waar plas en poep van zijn collega Butler in zat.

Boete

Dit grapje kwam hem echter duur te staan, want blijkbaar staat er voor plassen en poepen in de koffie van je collega in Amerika een boete van $5.001 tegenover. Dit bepaalde de jury van de Culpeper rechtbank. Vanwaar die ene dollar is onbekend. De collega was verre van blij, want hij eiste $728.000 van zijn collega. Helaas voor hem zag de jury dit toch anders en verlaagde het bedrag. James Caroll kreeg nog wel, naast de geldboete, een gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd. 11 maanden van deze straf mag de ambtenaar voorwaardelijk uitzitten. Hij heeft in ieder geval tijd genoeg om na te denken over zijn zeer vreemde gedrag.

Vaker in de fout

De ambtenaar heeft in het verleden wel vaker vreemde dingen gedaan, blijkt uit rechtbankdocument. In 2009 had hij de koffiekan van een andere collega, Michael Utz, ook al vuil gemaakt met zijn urine. Utz nam een klein slokje van zijn kopje koffie, maar werd afgeschrikt door de doordringende geur van urine. Ook zag hij iets in zijn koffie wat hij er zelf niet aan had toegevoegd. Utz besloot de koffie gelukkig niet verder op te drinken en stapte naar zijn baas. Die adviseerde hem om het uit te laten zoeken. Uit de resultaten van het onderzoek in het laboratorium bleek dat er poep- en plasdeeltjes in de koffie dreven.

Wat James Caroll Butler bezielde is nog steeds onduidelijk. Wat we wel hebben geleerd is dat we niet alleen tijdens het uitgaan moeten letten op ons drankje, maar ook op kantoor. Ook al hebben we gezien dat de koffiebonen uit de bedrukte zakken koffie komen en er niets mis mee is, voordat je het weet wordt er naderhand iets onsmakelijks in gedaan.