Een konijn verzorgen kost soms meer tijd dan u denkt. Want met alleen de nagels knippen en het konijnenhok af en toe verschonen bent u er nog niet. Heeft u weleens gedacht aan het ophangen van knaagmogelijkheden, het zindelijk maken van uw konijn of het konijn voorzien van uitdagende speeltjes? In dit artikel leest u meer over deze vormen van het konijn verzorgen.

Knaagmogelijkheden

Om te zorgen dat uw konijn niet binnen enkele maanden uw konijnhok voor de helft heeft opgegeten is het belangrijk om te zorgen dat uw konijn andere mogelijkheden heeft om aan te knagen. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan wilgentakken? Deze takken vinden konijnen heerlijk om aan te knagen en ze zijn totaal niet schadelijk voor uw konijn. In tegenstelling tot sommige knaagblokken in de dierenwinkel. Deze knaagblokken kunnen soms schadelijk zijn voor uw konijn door de manier waarom het afbrokkelt. Uw konijn verzorgen is ook zorgen dat uw konijn voldoende knaagmogelijkheden heeft.

Zindelijk konijn?

Dit kinkt misschien een beetje gek maar een konijn zindelijk maken is echt niet zo moeilijk als het lijkt. En het heeft grote voordelen voor u. U hoeft alleen zijn wc nog maar te verschonen. Er zijn verschillende konijnenwc’s te koop. Vaak zijn het driehoekige bakken die u makkelijk in een hoek vast kunt maken. In het begin zal uw konijn misschien nog niet snappen wat de bedoeling is. Maar wanneer u in het begin telkens zijn uitwerpselen zelf in de wc gooit zal het kwartje snel vallen. Leeg de wc één keer in de twee dagen en het scheelt u enorm veel tijd in het verschonen van het konijnhok want deze houdt uw konijn automatisch schoon. Uw konijn verzorgen scheelt u nu enorm veel tijd.

Konijnen speeltjes

Om te zorgen dat uw konijn zich niet verveelt kunt u uw konijn verschillende speeltjes geven. Konijn vinden het erg leuk om ergens op te zitten. Dus zorg bijvoorbeeld voor een verhoging in het konijnenhok. Of ga naar een dierenwinkel en laat u daar informeren over de mogelijkheden van konijnenspeeltjes. Uw konijn verzorgen gaat altijd over de welzijn van uw konijn en daar horen voldoende speeltjes zeker bij.